Hastanede yaşlı kadına eziyet edenlerin ifadesi ortaya çıktı

Bayındır Hastanesi
Bayındır Hastanesi

İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde çekilen cep telefonu görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sağlık çalışanlarının yaşlı hasta Nermin Zeren'e kan donduran, insanlık dışı yaptığı muameleler çekilen cep telefonu görüntülerinde ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili soruşturmada 4 şüphelinin tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Savunmaları ortaya çıkan şüphelilerin yaptıkları skandal davranışlar sonrası suçu birbirlerine attıkları öğrenildi.

İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının yaşlı kadına yaptıkları çirkin muameleyle ilgili soruşturmada 4 şüphelinin tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ülkenin gündemine oturan skandal görüntülerle ilgili süren soruşturmada yeni bir gelişme daha yaşandı. Tutuklanan 4 şüphelinin Hakimlikteki ifadeleri ortaya çıktı, şüphelilerin kendilerini savunurken sarfettiği sözler ise pes dedirtti.

"Kötü muamelelere şahit olmadım"

Şüphelilerden İlknur Kaya'nın mağdur Nermin'e para atılan görüntülerde orada bulunmadığını, o görüntüleri ilk defa haber sitesinde gördüğünü, yaşlı kadına edilen kötü lafları da söylemediğini, mağdur Nermin'in taç takılan videosunda da bulunmadığını, çalıştığı sürede gerek mağdur Nermin'e gerekse diğer hastalara yönelik herhangi bir eziyet, darp, kötü muamele gibi eylemlere şahit olmadığını açıkladığı ortaya çıktı.

Ayrıca şüphelinin "Nermin Teyzenin Demans hastalığı vardı. Kendi gördüğü dünyayı gerçek zannederdi. Geçmiş hayatını hatırlardı. Biz de geçmiş hatıralarını onunla konuşurduk. Özel ihtiyaçlarını da elimizden geldiğince giderirdik. Saçını tarardık, makyaj yapardık, bahçeye indirirdik" diyerek suçlamaları kabul etmediği ortaya çıktı.

"Mizansen yaptık"

Skandal görüntülerde yaşlı kadının üzerine paraları attığı görülen şüpheli Ali Erata, yoğun bakım hemşiresi olduğunu belirterek "Mağdurun üzerine para atan şahıs benim. Bahsi geçen hasta ben işe girdikten birkaç ay sonra hastanede yatmaya başladı. Ben işten çıkana kadar da orada uzun müddet kaldı. Bu hastamız alzheimer ve akciğer kanseri hastalıkları vardı.

Bu hastanın kendisiyle ilgilenen bir akrabası yoktu. Kendisiyle sadece biz ilgileniyorduk. Alzheimer hastası olduğu için nerede olduğunu, ne yaptığını sürekli unutuyordu. Kendisini evinde gibi hissediyordu. Biz de tedavisini yaparken mizansen yollara başvurduğumuz oluyordu. Bahsi geçen videonun öncesinde mağdur kasadan paralarımı getir demişti. Bilgisayardan para resmiyle çıktı aldık. Yaptığımın doğru bir davranış olmadığının farkındayım, pişmanım" dediği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >