Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde depremler: 6 can kaybı, 294 yaralı

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan depremler
Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan depremler

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Samandağ ilçesinde 5,8 ve 5,2'lik iki deprem daha kaydedildi. Depremlerde can kaybı 6, yaralı sayısı 294'e yükseldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de iki deprem gerçekleşti.

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

Samandağ'da 5,8 ve 5,2'lik iki deprem

Defne ilçesindeki depremin ardından saat 20.07'de de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5,8 ve 5,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Samandağ'da saat 20.19'da 5,2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Can kaybı 6'ya, yaralı sayısı 294'e yükseldi

Hatay merkezli depremde şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği, 18'i ağır 294 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır yaralı 18 kişinin hava ve kara yoluyla Adana ve Dörtyol’a nakillerinin yapıldığını aktardı.

Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz." açıklamasında bulundu.

AFAD, deprem bölgesindeki hasarlı yapılara girilmemesi konusunda uyardı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Adana Valisi Süleyman Elban, depremler nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti. Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay merkezli depremlerin Gaziantep'te de hissedildiğini belirtti. Depremle ilgili ihbarların değerlendirildiğini aktaran Gül, "An itibarıyla bir metruk binada kısmi çökme olup herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak durunuz. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay'da meydana gelen depremlerin kentte de hissedildiğini belirtti.

Konuyla ilgili ihbarların değerlendirildiğini kaydeden Ayhan, "Yaşanan bu depremde ilimizde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Riskli binalardan mutlaka uzak duralım. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

İskenderun Devlet Hastanesi tahliye edildi

Defne ve Samandağ merkezli depremlerin ardından İskenderun Devlet Hastanesi tahliye edildi. Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ndeki hastalar Adana’ya sevk ediliyor.

Mersin'de eğitime bir gün ara verildi

Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Mersin'de eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 21 Şubat Salı kent genelinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel ile 10 yaş ve daha küçük yaştaki çocuğa sahip kadın çalışanlar da idari izinli sayılacak. Saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem, Mersin'de de hissedilmişti.

Birçok ülkede hissedildi

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı da salladı.

Suriye'de, Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü.

Depremler, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi. Bazı binaların yıkıldığı ifade edildi.

Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay'daki depremler Irak'ta da hissedildi
Hatay'daki depremler Irak'ta da hissedildi

Hatay merkezli deprem Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

AFAD uyardı

AFAD, "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." açıklamasında bulundu.

Valilik binasının bir kısmı yıkıldı

Hasarlı olan Hatay Valiliği binası, son depremle birlikte kullanılamaz hale geldi.

Enkaz altında kalanlar var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonucu yıkılan binaların ve enkaz altında kalanların olduğunu söyledi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Hatay Küçükdalan Mahallesi'nde arama-kurtarma çalışmaları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 28 ihbar değerlendiriliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem meydana geldiğini, sonrasında yaklaşık 20 artçı deprem yaşandığını bildirdi. Oktay, Hatay'daki depremlerin ardından hastanelere şu ana kadar 8 yaralının getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "(Hatay'daki depremler) Karaçay Barajı ile ilgili bir söylenti yayıldı. Henüz teyit edilen bir risk olmadığını gördük." dedi.

Şehit Murat Nuraydın Caddesi'nde bir bina yıkıldı

Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde, Antakya'da yıkılan 2 binanın enkazlarından 3 kişi kurtarıldı. Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki binanın enkazında 1 kişiye ulaşıldı. Sağ çıkarılan bu kişi hastaneye götürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >