Havai fişeği bomba zannedip kabusu yaşadılar

​Havai fişeği bomba zannedip kabusu yaşadılar
​Havai fişeği bomba zannedip kabusu yaşadılar

İtalya'da bir meydanda kurulan dev ekrandan Real Madrid-Juventus maçını takip eden Juventus taraftarları, patlatılan havai fişekleri bomba zannedince ortalık fena karışırken olayda bin 527 kişi yaralandı. İşte olay yerinden korku dolu kareler...

İtalya'da bir meydana kurulan dev ekrandan Real Madrid-Juventus karşılaşmasını takip eden Juventus taraftarlarının, patlatılan havai fişekleri bomba zannederek izdihama neden oldukları belirtildi.

İtalya'nın Torino kentindeki San Carlo Meydanı'na kurulan dev ekrandan Real Madrid-Juventus karşılaşmasını takip eden Juventus taraftarlarının, patlatılan havai fişek ve maytapları bomba zannederek izdihama neden oldukları, olayda

bin 527 kişinin yaralandığı bunlardan biri çocuk 3 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Real Madrid'in 4-1 kazandığı karşılaşmayı İtalya'nın Torino kentindeki San Carlo Meydanı'na kurulan dev ekrandan takip eden binlerce siyah-beyazlı taraftarın, patlatılan havai fişek ve maytaplar nedeniyle bomba paniği yaşadığı, bu sırada çıkan izdihamda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, yaralı sayısının yaklaşık 200 olduğu bilgisine yer verildi.

Görgü tanıklarının, birçok kişinin yerdeki kırık şişelerin üzerine düşerek yaralandıklarını söyledikleri ifade edildi.

Soruşturma başlatıldı

İzdihamı tetikleyen unsuru bulmak için Torino Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

2 kişi gözaltına alındı

Bu arada izdiham sonrasında insanların panikle alanda bıraktığı eşyaları çalmaya kalkan 2 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

İtalyan basınına yansıyan bazı görgü tanığı ifadelerine göre, meydanda bir fişeğin patlaması ve bazı taraftarların "Bomba var." diye bağırması sebebiyle izdiham yaşandığı aktarıldı.

Olay anında meydanda olan bazı taraftarların, izdihamı "Korku filmi gibiydi." diye nitelediği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >