Hawking: Bunun şakası yok, yakında Dünya'ya asteroid çarpacak

​Hawking: Bunun şakası yok, yakında Dünya'ya asteroid çarpacak
​Hawking: Bunun şakası yok, yakında Dünya'ya asteroid çarpacak

Norveç'te katıldığı bir söyleşide Dünya'nın 200 yıl içinde yaşanmaz bir yer haline geleceğini belirten S.Hawking, yine ürkütücü açıklamalarda bulundu.

Dünya üzerinde yaşayan en zeki insanlardan biri olan Stephen Hawking, Norveç'te katıldığı bir panelde Dünya'nın geleceğine ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Hawking, Dünya'nın 200 yıl içerisinde yeni bir yaşam alanı bulması gerektiğini belirtirken, Trump'ın iklim değişikliği ile ilgili kararına ise; "Dünya'nın gördüğü en ciddi ve yanlış karar" yorumunu yaptı.

Konuşmasının devamında uzayın insanlığın geleceği için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Hawking, olayların daha da ciddi hale gelmeden insanlığın yedek bir plan bulması gerektiğinin altını çizdi. 2020 yılına kadar teknolojide ileri gelen ülkelerin uzay araştırmalarını hızlandırmak için yeni bir Ay yolculuğu yapması gerektiğini belirten Hawking, Amerika'nın 2030'da planladığı Mars'a insan gönderme işlemini, uzaya olabildiğince hızlı yayılmanın önemine vurgu yaparak 2025 yılına indirmesi gerektiğini savundu.

Dünya'nın asteroid yağmuru ile yok olacağını söyleyen Hawking, bu durumun kaçınılmaz olduğunu, fizik ve olasılık kanunlarının bu duruma işaret ettiğini belirtti. Hawking, şimdiye kadar insanlığın uzaya yayılmayarak geleceğini tehlikeye attığını ve bir an önce uzaya çıkması gerektiğinin altını ısrarla çizdi.

İşte Hawking'in konuşmasından satır başları;

- "Dünya bir çok alanda tehdit altında. Gezegenimiz ikliminin yerle bir olması, yükselen sıcaklıklar, kutupların azalması, ormanların yok olması ve asteroid çarpması gibi sorunların sonucunda yok olacak."

- "Yeni çağın eşiğinde duruyoruz. İnsan kolonisi ve diğer gezegenler artık bir bilim kurgu ürünü olmak yerine, gerçekleştirmesi zor olan bilimsel gerçekler oldu."

- "Columbus 1942’de yeni dünyayı keşfetmesinin ardından keşfedilecek bir yer kalmadı. Artık yeni rotamız uzay ve elbette ki keşfedilecek yeni gezegenler olacak."

- "Ayaklarınıza değil, yıldızlara bakın. Gördüğünüzü anlamaya çalışın ve evrenin nasıl olduğunu merak edin. Yapabileceğiniz ve başarabileceğiniz birçok şey var. Yalnızca vazgeçmemek önemlidir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >