Hayat Eve Sığar uygulamasına genel yoğunluk haritası eklendi

Koronavirüs
Koronavirüs

Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle bölge genel yoğunluk haritası özelliği kazandı.

Böylece yalnızca bulunduğunuz çevre değil, şehir şehir ya da ilçe ilçe kapsamlı bilgiye erişebiliyorsunuz.

Birkaç hafta önce Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, koronavirüs hakkındabilgilendirme; yönlendirme ve riskleriazaltma konusunda önemli bir görev üstleniyor. Android ve iOS platformları için sunulan uygulama, bulunduğunuz bölgedekirisk haritalarını tüm ayrıntılarıyla karşınıza getiriyor. Ayrıca yakınlardaki eczane, hastane veya sağlık kuruluşları da harita üzerinden görülebiliyor.

    Bu sayede Hayat Eve Sığar uygulamasıyla riskli bölgeler ve en fazla enfekte olan kişilerin bulunduğu yerleşim alanları detaylıca görülebiliyor.

    Hayat Eve Sığar nedir? Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir. (Resmî bilgiler, Google Play)

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması Google Play istatistiklerine göre şu anda 1 milyondan fazla indirilmiş durumda.
Hayat Eve Sığar mobil uygulaması Google Play istatistiklerine göre şu anda 1 milyondan fazla indirilmiş durumda.
Sorulan sorular üzerinden öneriler sunuluyor.

Uygulamada ilk olarak yönergeleri takip etmenizi sağlayan bir ekran karşınıza çıkıyor.
Uygulamada ilk olarak yönergeleri takip etmenizi sağlayan bir ekran karşınıza çıkıyor.

Uygulamayı kurup telefon numarasıyla doğrulama işlemini gerçekleştirdiğinizde karşınıza 'Merhaba, bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz?' sorusu geliyor. Burada seçeneklerle yönlendirilme yapılıyor. Böylece yaş, sağlık sektörü çalışanı olup olmadığınız, hastalıklarınız gibi sorularla adımlar devam ediyor.

Uygulamada evde izolasyon, Riskli, Enfekte ve Ailem gibi seçenekler yer alıyor. Ayrıca sol menüde Sağlık Bakanlığı,E-Nabız, Koronavirüs Bilgi, Korona Önlem, Alo 182 MHRS ve Bilgilendirme Metni gibi ayrıntılara yer veriliyor. Buradan Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan önlem uygulamasına erişebilir ve diğer ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz.

Böylece yoğunluk haritası üzerinden artık şehir şehir en riskli bölgeler görülebiliyor.
Böylece yoğunluk haritası üzerinden artık şehir şehir en riskli bölgeler görülebiliyor.

Son olarak kısa süre önce güncellenen uygulama, artık yalnızca bulunduğunuz bölgeyi değil genel kapsamda tüm bölgelerdeki risk seviyelerini görmenizi sağlıyor. Genel KOVID-19yoğunlukharitası olarak geçen bu özellik, böylece şehir şehir risk haritasını gösteriyor.

Böylece kullanıcılar çok daha kapsamlı bir şekilde koronavirüs yayılımını ve bölge bazlı sonuçları görebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >