Hayatımız boyunca hep sığındığımız 10 klişe düşünce

Okul,iş ve özel hayatımızı kolaylaştırma konusunda süper ötesi güce sahip olabilirler.

Klişe olduğuna aldanmadan hayatımızın her yönüne etki eden bu kalıplara bir göz atalım mı ne dersiniz?
Kiloluysak bunun sebebi iri kemikli olmamızdır
Halbuki bunun böyle olmadığı bilimsel olarak ispat edilmiştir. İri kemik diye bir olay yoktur. Tam tersine herkesin kemik yapısının ağırlığı eşittir. Özetle: Boğazını tutarsan, kemiklerini iriletmene gerek kalmaz.
Kiloluysak bunun sebebi iri kemikli olmamızdır Halbuki bunun böyle olmadığı bilimsel olarak ispat edilmiştir. İri kemik diye bir olay yoktur. Tam tersine herkesin kemik yapısının ağırlığı eşittir. Özetle: Boğazını tutarsan, kemiklerini iriletmene gerek kalmaz.
Bir şeyi kaybettiğimizde o şey zaten bir anda bize layık olmaz 

                                    Çünkü biz en mükemmeliz, o bizi hak etmemiştir. Aslında bir bakıma kendimizi kandırırız. Doğruyu kabullenip daha kolay atlatabileceğimiz acılarımız ve hayal kırıklıklarımız için...
Bir şeyi kaybettiğimizde o şey zaten bir anda bize layık olmaz Çünkü biz en mükemmeliz, o bizi hak etmemiştir. Aslında bir bakıma kendimizi kandırırız. Doğruyu kabullenip daha kolay atlatabileceğimiz acılarımız ve hayal kırıklıklarımız için...
Su içse yarıyor insanları

                                    Metabolizması ağır ve yavaş çalışan insanların daha kolay kilo almaları olağan bir durumdur. Fakat her nedense insanlar bunu kötü ve olumsuz bir olay görüp, belirli klişeler ile üstünü örtmek isterler. Bunun için sığındıkları cümlelerin başında da "su içsem yarıyor" gelir.
Su içse yarıyor insanları Metabolizması ağır ve yavaş çalışan insanların daha kolay kilo almaları olağan bir durumdur. Fakat her nedense insanlar bunu kötü ve olumsuz bir olay görüp, belirli klişeler ile üstünü örtmek isterler. Bunun için sığındıkları cümlelerin başında da "su içsem yarıyor" gelir.
Hoca bana taktı

                                    Eğer düşük bir not aldıysanız bunun sebebi sorunlu hocalarınızdır, ama olur da yüksek bir not alırsanız; bu sizin süper zekanıza bağlıdır.
Hoca bana taktı Eğer düşük bir not aldıysanız bunun sebebi sorunlu hocalarınızdır, ama olur da yüksek bir not alırsanız; bu sizin süper zekanıza bağlıdır.
Elektrikler kesikti ödevimi yapamadım
Artık neredeyse bayatlamış olan klişedir. Eğer bir ödev verilmiş ise ve o unutulmuşsa bahane hazırdır. Öğretmenler halen daha buna inanırlar mı; orası da bir muallaktır.
Elektrikler kesikti ödevimi yapamadım Artık neredeyse bayatlamış olan klişedir. Eğer bir ödev verilmiş ise ve o unutulmuşsa bahane hazırdır. Öğretmenler halen daha buna inanırlar mı; orası da bir muallaktır.
Çalışsa yapar
Çocuğu okula giden velilerin en büyük klişesi olarak kendine yer bulmaktadır. Belkide; olması istenenin cümle olarak sunulmuş halidir.
Çalışsa yapar Çocuğu okula giden velilerin en büyük klişesi olarak kendine yer bulmaktadır. Belkide; olması istenenin cümle olarak sunulmuş halidir.
Yalnızca belgesel seyrederim
Günümüz toplumunda belgesel izlemek demek kültürlü görünmek ile eş değer kabul edilmektedir. Televizyon izlemiyorum yalnızca belgesel cümlesinde kast ettikleri belgeselin türü de bu kişiler için hayvanlar aleminden öteye geçmiyordur kuşkusuz.
Yalnızca belgesel seyrederim Günümüz toplumunda belgesel izlemek demek kültürlü görünmek ile eş değer kabul edilmektedir. Televizyon izlemiyorum yalnızca belgesel cümlesinde kast ettikleri belgeselin türü de bu kişiler için hayvanlar aleminden öteye geçmiyordur kuşkusuz.
Dedikodu değil bu yalnızca yorum
Böyle denir ancak gerçek tam da kastedilen gibidir. Yorum yapmaktan kasıt da bahsedilen kişi hakkında bir düzine ithamlarda bulunur. E! Bu da dedikodu değil de nedir Allahınızı severseniz.
Dedikodu değil bu yalnızca yorum Böyle denir ancak gerçek tam da kastedilen gibidir. Yorum yapmaktan kasıt da bahsedilen kişi hakkında bir düzine ithamlarda bulunur. E! Bu da dedikodu değil de nedir Allahınızı severseniz.
Geç kalıyorsak; trafik sıkışıktır
Siz ne uyanamamış ne de hazırlanamamış bir haldesinizdir. Telefonunuz çaldığında henüz yataktaysanız bile cevabınız; trafikteyim, tünel çok sıkışık  vb. cümleler olur.
Geç kalıyorsak; trafik sıkışıktır Siz ne uyanamamış ne de hazırlanamamış bir haldesinizdir. Telefonunuz çaldığında henüz yataktaysanız bile cevabınız; trafikteyim, tünel çok sıkışık vb. cümleler olur.
Hiç gerçekleşmeyen; emekli olunca Ege'ye taşınma hayali
Herkes emekli oldu mu boğucu İstanbul hayatından kurtulmak istediğini ve mutlaka Ege'ye yerleşeceğini söyler fakat hiç kimse emekli olunca bu hayalini gerçekleştirmez.
Hiç gerçekleşmeyen; emekli olunca Ege'ye taşınma hayali Herkes emekli oldu mu boğucu İstanbul hayatından kurtulmak istediğini ve mutlaka Ege'ye yerleşeceğini söyler fakat hiç kimse emekli olunca bu hayalini gerçekleştirmez.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >