"Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji, bizi hayattan koparıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Yeşilay'ın tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji maalesef giderek bizi hayattan koparıyor" dedi.

Bize göre asıl mesele teknolojiyi nasıl anladığınız ve onu hayatınızın neresine yerleştirdiğinizdir. Biz modern tabirle teknofobik insanlar değiliz. Biz bilimsel gelişmelerin niçin kullanıldığına bakarız.

  • Bugün nükleer silahları yasaklama anlayışını savunan zihniyetlere baktığımızda onlarda nükleer başlıklar var ama siz yapamazsınız diyor. Hemen parmak sallamaya başlıyorlar. Bu da bir bağımlılık, bu bir zihni bağımlılıktır.

Dost meclislerindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmaları aldı. Mekke'de, Medine'de bile insanlar ibadet yerine telefonlarıyla vakit geçiriyor. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji maalesef giderek bizi hayattan koparıyor. Sorumluluk sahibi bireyler olarak bu gidişatı eli kolu bağlı izleyemeyiz. Türkiye olarak bu konuda diğer ülkelere oranla daha iyi durumdayız. Fakat tehlike dağdan gelen bir çığ gibi büyümekte.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >