Hayatlarına değen destek eliyle kariyerleri tümden değişen 10 isim

Hayatın içinde bir yerde buluşup ortak bir hikayeyi paylaşmış 9 isim
Hayatın içinde bir yerde buluşup ortak bir hikayeyi paylaşmış 9 isim

Herkesin hayatında, kendisine etki eden ve kariyerine farklı bir yön vermesine sebep olan isimler vardır. Özellikle ünlü isimler, bugünkü başarılarını biraz da bu isimlere borçludurlar.

Hayatımıza yön vermek konusunda çeşitli noktalara başvururuz. Kimi zaman hayalimizin peşinden gideriz, kimi zaman birilerinin yönlendirmesiyle hareket ederiz.

Bu gün ünlü olan birçok isim de, elde ettikleri başarıları ikinci cümlede bahsi geçen o 'birilerine' borçlular. Hayatın içinde bir yerde buluşup ortak bir hikayeyi paylaştıkları isimlere...

Gonca Vuslateri - Şebnem Bozoklu

                                    
                                    Gonca Vuslateri'nin oyuncu olmasında etkili olan isim Şebnem Bozoklu'dur. Bozoklu, bir gün Vuslateri'yi görür ama o  da, o zamanlar henüz ünlü bir oyuncu değildir. İlk kez gördüğü Vuslateri'ye neyi olduğunu sorar Bozoklu, o da konservatuar sınavlarını kazanmak istediğini ama hazırlanamadığını söyler. Bozoklu, Vuslateri'yi alır ve evine götürüp sınavlara hazırlamaya başlar. Sonuç: Gonca sınavları kazanmıştır.
Gonca Vuslateri - Şebnem Bozoklu Gonca Vuslateri'nin oyuncu olmasında etkili olan isim Şebnem Bozoklu'dur. Bozoklu, bir gün Vuslateri'yi görür ama o da, o zamanlar henüz ünlü bir oyuncu değildir. İlk kez gördüğü Vuslateri'ye neyi olduğunu sorar Bozoklu, o da konservatuar sınavlarını kazanmak istediğini ama hazırlanamadığını söyler. Bozoklu, Vuslateri'yi alır ve evine götürüp sınavlara hazırlamaya başlar. Sonuç: Gonca sınavları kazanmıştır.
Hande Yener - Hülya Avşar

                                    
                                    Hande Yener, şarkıcı olmak isteyen ve tezgahtarlık yapan bir genç kızdır. Mağazasına gelen her ünlüden onu Sezen Aksu ile tanıştırmasını ister, bu isimlere Sertab Erener de dahildir. Ama hepsi onu reddeder. Biri hariç: Hülya Avşar. Avşar, Yener'in sesini dinlemek ister ve telefon numarasını alır. Bu olaydan kısa bir süre sonra gelen arama Hülya Avşar'dandır: 'Sezen seni bekliyor.'
Hande Yener - Hülya Avşar Hande Yener, şarkıcı olmak isteyen ve tezgahtarlık yapan bir genç kızdır. Mağazasına gelen her ünlüden onu Sezen Aksu ile tanıştırmasını ister, bu isimlere Sertab Erener de dahildir. Ama hepsi onu reddeder. Biri hariç: Hülya Avşar. Avşar, Yener'in sesini dinlemek ister ve telefon numarasını alır. Bu olaydan kısa bir süre sonra gelen arama Hülya Avşar'dandır: 'Sezen seni bekliyor.'
Oya Aydoğan - Fahriye Evcen

                                    
                                    
                                    Aydoğan, sunuculuk yaptığı dönemlerden birinde seyirciler arasında Fahriye Evcen'i görür. Evcen o zamanlar Almanya'da yaşayan ve Türkiye'ye tatile gelen gurbetçi bir ailenin kızıdır. Aydoğan, Evcen'i çok beğenir ve bir yapımcı arkadaşını arayarak onu bir dizide oynatmasını ister, bu istek geri çevrilmez ve Evcen'in oyunculuk serüveni başlar.
Oya Aydoğan - Fahriye Evcen Aydoğan, sunuculuk yaptığı dönemlerden birinde seyirciler arasında Fahriye Evcen'i görür. Evcen o zamanlar Almanya'da yaşayan ve Türkiye'ye tatile gelen gurbetçi bir ailenin kızıdır. Aydoğan, Evcen'i çok beğenir ve bir yapımcı arkadaşını arayarak onu bir dizide oynatmasını ister, bu istek geri çevrilmez ve Evcen'in oyunculuk serüveni başlar.
Muhsin Ertuğrul - Hülya Koçyiğit - Metin Erksan 

                                    
                                    
                                    Hülya Koçyiğit, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en büyük sinema oyuncularındandır. Elde ettiği ödül başarısıyla ismini Türk sineması adına yurt dışına da taşımıştır. Onun elinden 2 değerli isim tutmuştu.  Biri Şehir Tiyatrolarından hocası Muhsin Ertuğrul'du: Ona Ankara'da okumasını öneren o olmuştu. O da Ankara Devlet Konservatuarı sınavlarına girmiş ve kazanmıştı. Okul yıllarında sahip çıkan ise Metin Erksan'dı. Erksan, Susuz Yaz filmi için Koçyiğit'i seçmiş sonra da ondan habersiz 'Sinema Artisti' yarışmasına başvurmuştu. Koçyiğit, yarışmayı küçük olduğu için kazanamamıştı ama ona şöhret kapıları çoktan açılmıştı.
Muhsin Ertuğrul - Hülya Koçyiğit - Metin Erksan Hülya Koçyiğit, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en büyük sinema oyuncularındandır. Elde ettiği ödül başarısıyla ismini Türk sineması adına yurt dışına da taşımıştır. Onun elinden 2 değerli isim tutmuştu. Biri Şehir Tiyatrolarından hocası Muhsin Ertuğrul'du: Ona Ankara'da okumasını öneren o olmuştu. O da Ankara Devlet Konservatuarı sınavlarına girmiş ve kazanmıştı. Okul yıllarında sahip çıkan ise Metin Erksan'dı. Erksan, Susuz Yaz filmi için Koçyiğit'i seçmiş sonra da ondan habersiz 'Sinema Artisti' yarışmasına başvurmuştu. Koçyiğit, yarışmayı küçük olduğu için kazanamamıştı ama ona şöhret kapıları çoktan açılmıştı.
Emel Yıldız - Türkan Şoray

                                    
                                    Emel Yıldız, döneminin meşhur bir oyuncusuydu. Komşu kızı Türkan'ı bir gün alır ve 'Köyde Bir Kız Sevdim' filminin setine götürür. Maksadı Türkan'ın seti görmesiydi. Ama girer girmez keşfedilir bu küçük kız ve rol apar topar ona verilir. Böylece Şoray için sinema serüveni de başlamış olur.
Emel Yıldız - Türkan Şoray Emel Yıldız, döneminin meşhur bir oyuncusuydu. Komşu kızı Türkan'ı bir gün alır ve 'Köyde Bir Kız Sevdim' filminin setine götürür. Maksadı Türkan'ın seti görmesiydi. Ama girer girmez keşfedilir bu küçük kız ve rol apar topar ona verilir. Böylece Şoray için sinema serüveni de başlamış olur.
Ayşen Gruda - Adile Naşit

                                    
                                    Gruda, tiyatro oyunculuğu yapan kendi halinde bir isimdi. O zamanlar sinema oyunculuğu yapan Naşit'e, sinema filmlerinde oynamak istediğini söyler. Naşit, bu isteği geri çevirmez ve 'Hababam Sınıfı' serisi hazırlığında olan Ertem Eğilmez'e, Gruda'dan bahseder. Eğilmez, Gruda'yı görmek ister ve ona 'Hababam Sınıfı' filmindeki yarışma sunucusu rolünü verir. Sonuç: Ayşen Gruda, Arzu Film ekolünün bir sanatçısıdır artık.
Ayşen Gruda - Adile Naşit Gruda, tiyatro oyunculuğu yapan kendi halinde bir isimdi. O zamanlar sinema oyunculuğu yapan Naşit'e, sinema filmlerinde oynamak istediğini söyler. Naşit, bu isteği geri çevirmez ve 'Hababam Sınıfı' serisi hazırlığında olan Ertem Eğilmez'e, Gruda'dan bahseder. Eğilmez, Gruda'yı görmek ister ve ona 'Hababam Sınıfı' filmindeki yarışma sunucusu rolünü verir. Sonuç: Ayşen Gruda, Arzu Film ekolünün bir sanatçısıdır artık.
Hande Soral - Tolga Çevik

                                    
                                    Hande Soral kendi çapında oyunculuk eğitimi alan bir genç kızdır. Bir gün 'Arkadaşım Hoşgeldin' yayınına katılır. Gönüllü olarak sahneye çıkan Soral, Çevik'e tam yarım saat sahnede eşlik eder. Çevik de onunla çok güzel bir oyun çıkartır. Bu durum yapımcıların da dikkatini çeker ve Soral'ın profesyonel oyunculuk kariyeri başlar.
Hande Soral - Tolga Çevik Hande Soral kendi çapında oyunculuk eğitimi alan bir genç kızdır. Bir gün 'Arkadaşım Hoşgeldin' yayınına katılır. Gönüllü olarak sahneye çıkan Soral, Çevik'e tam yarım saat sahnede eşlik eder. Çevik de onunla çok güzel bir oyun çıkartır. Bu durum yapımcıların da dikkatini çeker ve Soral'ın profesyonel oyunculuk kariyeri başlar.
Engin Öztürk - Erdal Beşikçioğlu - Burcu Özberk

                                    
                                    Öztürk ve Özberk Ankara Dev. Kons.'dan mezun 2 genç oyuncuydu ve her ikisi de küçük çaplı tiyatrolar da çalışıp Ankara'da kendilerini var etmeye çalışıyorlardı. Onların elinden tutan Erdal Beşikçioğlu oldu. Beşikçioğlu, Özberk'e kendi sahnesinde oynama fırsatı, Öztürk'e ise bağlı olduğu ajansa kaydolma fırsatı verdi ve her ikisinin de önü açılmış oldu.
Engin Öztürk - Erdal Beşikçioğlu - Burcu Özberk Öztürk ve Özberk Ankara Dev. Kons.'dan mezun 2 genç oyuncuydu ve her ikisi de küçük çaplı tiyatrolar da çalışıp Ankara'da kendilerini var etmeye çalışıyorlardı. Onların elinden tutan Erdal Beşikçioğlu oldu. Beşikçioğlu, Özberk'e kendi sahnesinde oynama fırsatı, Öztürk'e ise bağlı olduğu ajansa kaydolma fırsatı verdi ve her ikisinin de önü açılmış oldu.
Tamer Karadağlı - Melek Baykal

                                    Karadağlı, okul yıllarında seslendirme yapan Ankaralı genç bir sanatçıydı. Niyeti okul bittikten sonra Amerika'ya gitmek ve kariyerini orada sürdürmekti ancak hem Ankara Devlet Tiyatrosu hem de seslendirme stüdyolarından tanıdığı Melek Baykal buna engel olur. Karadağlı'dan habersiz, oyuncunun numarasını TRT'ye veren Baykal, ilk günlük dizi Ferhunde Hanımlar'da Dr. Selçuk rolünün Karadağlı'ya verilmesine sebep olur. Oyuncu, başta bir süre diziyle oyalanır sonra da giderim dese de, devam süreç ona başta Çocuklar Duymasın olma üzere birçok yapımda başrol oynama fırsatını verir.
Tamer Karadağlı - Melek Baykal Karadağlı, okul yıllarında seslendirme yapan Ankaralı genç bir sanatçıydı. Niyeti okul bittikten sonra Amerika'ya gitmek ve kariyerini orada sürdürmekti ancak hem Ankara Devlet Tiyatrosu hem de seslendirme stüdyolarından tanıdığı Melek Baykal buna engel olur. Karadağlı'dan habersiz, oyuncunun numarasını TRT'ye veren Baykal, ilk günlük dizi Ferhunde Hanımlar'da Dr. Selçuk rolünün Karadağlı'ya verilmesine sebep olur. Oyuncu, başta bir süre diziyle oyalanır sonra da giderim dese de, devam süreç ona başta Çocuklar Duymasın olma üzere birçok yapımda başrol oynama fırsatını verir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >