Hayatınızda bu kavramlara sahipseniz mutlusunuz demektir

Hayatınızda bu kavramlara sahipseniz mutlusunuz demektir
Hayatınızda bu kavramlara sahipseniz mutlusunuz demektir

Hayata bazen Pollyanna gibi yaklaşmakta fayda var.

Kendi başına faturalarını ödeyebiliyorsan
Kendi başınıza sorumluluklarınızı yerine getirdiniz hatta sadece faturaları ödemekle de kalmadınız, ihtiyacınız olmayan şeylere bile harcayacak paranız kaldı. Önemli olan bu sorumluluğa sahip olabilecek kadar bir bilince sahip olmanız.
Kendi başına faturalarını ödeyebiliyorsan Kendi başınıza sorumluluklarınızı yerine getirdiniz hatta sadece faturaları ödemekle de kalmadınız, ihtiyacınız olmayan şeylere bile harcayacak paranız kaldı. Önemli olan bu sorumluluğa sahip olabilecek kadar bir bilince sahip olmanız.
Kendini sorgulayabiliyorsan
Hayatınızı sorguluyorsunuz hatta bazı günler berbat hissediyorsunuz. Bu kötü bir şey değil aksine bu sizin hala büyüdüğünüzü gösteriyor. 
Düşünüp, 'belki de yapacak başka bir şey yoktur' kıvamına gelebildiğinizi fark edersiniz.
Kendini sorgulayabiliyorsan Hayatınızı sorguluyorsunuz hatta bazı günler berbat hissediyorsunuz. Bu kötü bir şey değil aksine bu sizin hala büyüdüğünüzü gösteriyor. Düşünüp, 'belki de yapacak başka bir şey yoktur' kıvamına gelebildiğinizi fark edersiniz.
Bir işin varsa
Ne olursa olsun günlük ya da aylık aldığın maaşlarla yiyecek bir şeyler alabiliyor, uyuyacak bir yer, ev bulabiliyor ya da giyecek bir şeyler alabiliyorsan, hala 'bir şeylere param yetmiyor' sözü şımarıklık olur.
Bir işin varsa Ne olursa olsun günlük ya da aylık aldığın maaşlarla yiyecek bir şeyler alabiliyor, uyuyacak bir yer, ev bulabiliyor ya da giyecek bir şeyler alabiliyorsan, hala 'bir şeylere param yetmiyor' sözü şımarıklık olur.
Seni mutlu edecek şeyler için zaman bulabiliyorsan
Bu kanepeye kurulup en sevdiğin diziyi izlemek de olabilir, cafelerde oturup arkadaşlarınla muhabbet etmek de. Sonuçta seni mutlu edecek şeyleri yapmak için bir vaktin var. Bazı insanlar yiyecek yemek bulmakta zorlanırken, senin türlü türlü yiyecekle dolu bir buzdolabın, sosyal medya hesabında paylaştığın güzel anılı fotoğrafların var...
Seni mutlu edecek şeyler için zaman bulabiliyorsan Bu kanepeye kurulup en sevdiğin diziyi izlemek de olabilir, cafelerde oturup arkadaşlarınla muhabbet etmek de. Sonuçta seni mutlu edecek şeyleri yapmak için bir vaktin var. Bazı insanlar yiyecek yemek bulmakta zorlanırken, senin türlü türlü yiyecekle dolu bir buzdolabın, sosyal medya hesabında paylaştığın güzel anılı fotoğrafların var...
Yediğin önünde yemediğin arkanda
Yemek yemek, sizin için hayatta kalma aracı değil zevk kimi zaman hobi meselesi ama herkes için böyle değil.
Yediğin önünde yemediğin arkanda Yemek yemek, sizin için hayatta kalma aracı değil zevk kimi zaman hobi meselesi ama herkes için böyle değil.
‘Kanka' diyebileceğiniz en az 1- 2 kişi varsa
Günlük yaşamda bir sürü insanla muhatap oluyorsun ve hangisinin samimi olduğuna, hangisinin arkandan iş çevirebilecek kadar sinsi olduğuna karar vermekte zorluk çekiyorsun. İnsan kendini açabileceği, onu anlayabilecek 1-2 insana ihtiyaç duyuyor. Ne şanslısın ki bu da sende mevcut…
‘Kanka' diyebileceğiniz en az 1- 2 kişi varsa Günlük yaşamda bir sürü insanla muhatap oluyorsun ve hangisinin samimi olduğuna, hangisinin arkandan iş çevirebilecek kadar sinsi olduğuna karar vermekte zorluk çekiyorsun. İnsan kendini açabileceği, onu anlayabilecek 1-2 insana ihtiyaç duyuyor. Ne şanslısın ki bu da sende mevcut…
1 yıl önceki kişi değilsin 
Öğreniyorsun, gelişiyorsun, iyiyi ve kötüyü ayırt edebiliyorsun. Giyimini, kuşamını değiştiriyorsun ve her sene yeni bir 'sen'le tanıştırıyorsun çevreni. Değişim iyidir.

Kaynak: (e-psikiyatri)
1 yıl önceki kişi değilsin Öğreniyorsun, gelişiyorsun, iyiyi ve kötüyü ayırt edebiliyorsun. Giyimini, kuşamını değiştiriyorsun ve her sene yeni bir 'sen'le tanıştırıyorsun çevreni. Değişim iyidir. Kaynak: (e-psikiyatri)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >