Hayvan Hakları Günü coşkuyla kutlandı "Onlar birer can olarak kabul edilmeli"

Hayvan Hakları etkinliğinden kareler
Hayvan Hakları etkinliğinden kareler

Ak Teşvikiye Hayvansevenler Platformu, Hayvanları Koruma Haftası nedeniyle geçtiğimiz Pazar günü bir etkinlik düzenledi. Maçka Demokrasi Parkında yapılan ve büyük ilgi gören Hayvanları koruma günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Orman Bölge Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı Halkla İlişkiler Birimi’nin destekleriyle ve Ak Teşvikiye Hayvansevenler Platformu’nun organize ettiği Maçka Demokrasi Park’ında yapılan hayvanları koruma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Hayvanları koruma haftası nedeniyle geçtiğimiz hafta Pazar günü düzenlenen etkinlikte, sokak hayvanları sahiplendirme, çocuklar için resim ve drama çalışmaları yapıldı ve hayvan haklarının korunması ve sorunlarının çözümü nedeniyle hazırlanan Kanun Tasarısı için imza kampanyası başlatıldı.

Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Nebile Muhsin etkinliği yapma amaçları için, “Biz Hayvan hakları komisyonu olarak ülkemizde varolan bütün sorunları sahadan başlayarak kurumlarımızla birlikte çözmek için bir kanun tasarısı hazırlayarak Bakanlı’ğa teslim ettik. Bu Tasarıyla beraber bütün sorunların ortadan kalkacağına inanıyoruz. Ve bunun için de tüm hayvanseverlerin desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Amacımız hayvanların artık ‘can’ olarak kabul edilmeleri gerekliliği. Mal statüsünden çıkarılmaları gerekiyor. Hayvana karşı işlenen her türlü şiddet eylemlerinin TCK kapsamında en az 2 yılla cezalandırılması gerekiyor. Bu cezanın da paraya çevrilmemesi ve ertelenmemesi amacımız. Hayvana şiddet uygulayanlar, insanlara da şiddet uygulamaya meyilli. Bu nedenle Avrupa Birliği ülkelerinde hayvana her türlü şiddet ağır şekilde cezalandırılıyor. Sokak hayvanı Osmanlı’dan beri bizimle beraber yaşayan mahallemizin sakinidir. Yasa çıkarken de muhakkak onları koruyarak ve onların varlığını kabul ederek çıkmalı” dedi.

Bando eşliğinde hayvansever ve minik dostlarının yürüyüşüyle başlayan organizasyonda, İBB’nin sokak hayvanları için tahsis ettiği VETBÜS’de veteriner kontrolü ve mama dağıtımı yapıldı.

‘En Güzel Kedi Evi Benim Evim’ 
‘En Güzel Kedi Evi Benim Evim’ sloganıyla yapılan kedi evi yarışmasında dereceye giren ilk 3 evin sahibi çocuklar ödüllerini aldı.
‘En Güzel Kedi Evi Benim Evim’ ‘En Güzel Kedi Evi Benim Evim’ sloganıyla yapılan kedi evi yarışmasında dereceye giren ilk 3 evin sahibi çocuklar ödüllerini aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >