Hayvanlarda bulunan ancak insanlarda bulunmayan 6 ilginç organ

İnsanoğlunun sahip olmadığı ancak hayvanlarda bulunan bazı olağanüstü organlar var.

İnsanoğlu, dünyayı ve evreni anlamaya çalışırken bazen kendi bedeni hakkında da keşiflerde bulunur. Hayvanları da inceleyen bilim insanları hayvanların sahip olup insanların sahip olmadığı bazı 6 organ olduğunu keşfettiler şu ana kadar. İşte o inanılmaz 6 organ;



Fotoforlar
Ejder balıklarının gözlerinin altında kırmızı,mavi ve turuncu renklere sahip 3 tane 'fener' vardır. Ejder balıkları bu fotoforlar sayesinde hemen hemen her rengi ayırt edebilir.
Fotoforlar Ejder balıklarının gözlerinin altında kırmızı,mavi ve turuncu renklere sahip 3 tane 'fener' vardır. Ejder balıkları bu fotoforlar sayesinde hemen hemen her rengi ayırt edebilir.
Zihinsel bezler
Bu aslında çene anlamına gelir. Kertenkeleler bu parçadan yayılan kokuyu dişi partnerlerine iletir ve böylece çiftleşme daha çabuk gerçekleşir.
Zehir bezleri ve kızılötesi görüş
Genellikle Amerika kıtasında görülen Çukur Engerekleri en ilginç yırtıcılardan biri. Çok güçlü bir zehire sahip olmasının yanında, yemini sahip olduğu kızılötesi görüş özelliğiyle çok uzaklardan bile saptayabiliyor.
Zehir bezleri ve kızılötesi görüş Genellikle Amerika kıtasında görülen Çukur Engerekleri en ilginç yırtıcılardan biri. Çok güçlü bir zehire sahip olmasının yanında, yemini sahip olduğu kızılötesi görüş özelliğiyle çok uzaklardan bile saptayabiliyor.
Bursa Copulatrix
Dişi kelebekler, kendisine erkek kelebekler tarafından sağlanan beslenme maddelerini yani tohumları bu organ sayesinde sindirir.
Yenilenen organ
Bir erkek kurbağanın testisleri alınsa bile yenilenerek tekrar oluşur.
Clasper
Clasper, erkek köpek balığında bulunan penis benzeri bir organdır. Ürkütücü bir organ olan Clasper bazı böcek türlerinde de görülür ve çiftleşme sırasında dişiyi kafasından sabitleme özelliğine sahiptir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >