Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: Sürpriz oldu

Lütfi Elvan
Lütfi Elvan

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, ilk açıklamasında bakanlık için 'Sürpriz oldu' dedi. Elvan, Berat Albayrak'ın sağlık problemleri sebebiyle devir teslim gerçekleştirilmeyeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, ilk açıklamasını yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, "Sürpriz oldu. Berat Bey'in Sağlık problemi nedeniyle devir teslim gerçekleştiremeyeceğiz. Berat Bey'le görüştük, biz de teşekkür ettik hizmetlerinden dolayı. O da bize başarılar diledi" dedi.

Meclis'te yemin etti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Meclis'te yemin etti.

Elvan'ın bakanlığa getirilmesiyle birlikte Meclis'te okunan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi sonrası milletvekilliği de sona erdi.

Ne olmuştu?

  • Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın Instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yapıldı. Albayrak'ın paylaşımında "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadeleri kullanıldı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albayrak'ın görevden af isteğini kabul etti. Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan atandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >