HBO Max Türkiye’nin başına deneyimli isim: Barış Zavaroğlu

HBO Max müdürü belli oldu
HBO Max müdürü belli oldu

Türkiye dahil Avrupa’nın 21 bölgesine daha genişleyecek olan platformun Türkiye Genel Müdürü pozisyonundaki isim belli oldu. HBO Max Türkiye Genel Müdürü’nün Barış Zavaroğlu olduğu açıklandı.

WarnerMedia’nın abonelik tabanlı dijital yayın platformu HBO Max, Kuzey Avrupa ülkelerinde ve İspanya’da 26 Ekim’de yayına başladı.

2022'de Türkiye pazarında yayına başlayacak olan HBO Max, Türkiye Genel Müdürü olarak Barış Zavaroğlu'nu atadığını duyurdu.

Barış Zavaroğlu bundan önce Turkcell bünyesinde yer alan TV+ hizmetinin Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Daha önce FOX Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı da yaptı. Ayrıca Disney’de Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde farklı pozisyonlarda yöneticilik görevi üstlendi.

Barış Zavaroğlu
Barış Zavaroğlu

Yeni görevinde HBO Max Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Christina Sulebakk’a bağlı çalışacak olan Zavaroğlu, konuyla ilgili demeçler verdi. HBO Max’in dünyada hızla büyüdüğüne dikkat çeken Zavaroğlu, “Bu hizmeti Türkiye’ye getirmekle görevlendirilmiş olmaktan onur duyuyorum” yorumunu yaptı.

Christina Sulebakk konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin stratejik açıdan önemli bir pazar olduğunu belirtti. Bu anlamda Barış Zavaroğlu’nun sektördeki tecrübesine dikkat çeken Sulebakk, “Barış önemli bir dönemde aramıza katılıyor. Çünkü stratejik önemi olan bir pazarda lansmana ve büyümeye hazırlanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

HBO MAX
HBO MAX

HBO Max, 2020’nin Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmete başladı. Geçtiğimiz Haziran ayında uygun fiyatlı ve reklam destekli abonelik planını hayata geçirdi. Başlangıçta yalnızca ABD ve belirli bölgelerde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Haziran ayında Latin Amerika ve Karayipler’de 39 ülke ile globalleşmeye başladı.

HBO Max
HBO Max

Ekim ayında Avrupa pazarına İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya, İspanya ve Andorra ile girdi. HBO Max, 2022’de Hollanda, Türkiye, Yunanistan, İzlanda, Estonya, Letonya ve Litvanya dahil 21 bölgede daha faaliyete başlayacak. Platformun sevilen içerikleri arasında Harry Potter, Godzilla vs. Kong, Dunkirk, Yüzüklerin Efendisi, The Shining, Wonder Woman 1984 yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >