HBO, yeni Game of Thrones dizisinin adını duyurdu

Game of Thrones dizisinden Emilia Clarke.
Game of Thrones dizisinden Emilia Clarke.

● Game of Thrones'un sona ermesiyle birlikte HBO, hikayenin en özel ailelerinden biri olarak gösterilen Targaryen'lerin hikayesini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

● HBO, dijital platform olan HBO Max’te yayınlanacak olan yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon’ı duyurdu.

● Diziyi izlemek isteyenlerin HBO Max platformuna 14,99 dolar karşılığında abone olması gerekiyor.

8 Yıl boyunca tüm dünyada severek takip edilen Game of Thrones serisi geçtiğimiz aylarda sona erdi. İzlenme rekoru kıran dizi, finaliyle hayal kırklığına uğratmıştı. Dizinin hayranları final bölümünün yeniden çekilmesini talep etti. Ancak bu istek kabul edilmedi.

HBO ekibi hayranlara orijinal dizinin devamı niteliğinde olacak olan House of the Dragon sürprizi yaptı.

Dizi dijital platform üzerinden yayınlanacak

HBO Mayıs ayında yeni yayın hizmeti HBO Max ile çevrimiçi yayın rekabetine dahil olmaya hazırlanıyor. Kulancılar 14,99 dolar karşılığında HBO, Warner Bros, TNT, TBS, TruTV ve daha pek çok stüdyonun içeriklerine erişebilecek.

HBO Max'ın en büyük sürprizi Game of Thrones'ın devamı niteliğinde olan House of the Dragon oldu. George RR Martin'in kitabı Fire & Blood'dan uyarlanacak olan dizi, Targaryen Hanedanı’nın hikayesini anlatacak.

HBO Max, Mayıs 2020’de piyasaya sürüldüğünde 31 orijinal içeriğe sahip olacak.
HBO Max, Mayıs 2020’de piyasaya sürüldüğünde 31 orijinal içeriğe sahip olacak.

  • *Sadece bir sene sonra bu sayı 50’ye çıkacak. Platformun kütüphanesindeki içerilerin toplam uzunluğu 10.000 saati bulacak.

Dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşacak

House of the Dragon dizisinin ilk sezonu 10 bölümden oluşacak.

Game of Thrones serisinin yeni hikayeler sayesinde daha da zenginleşeceğini belirten HBO programlama başkanı Casey Bloys, ''Targaryen Hanedanı’nın kökenlerini, Westeros’un daha önceki günlerini ve bilinmeyen daha birçok şeyi izleyicilerle birlikte keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz'' dedi.

House of the Dragon, orijinal dizinin 300 yıl öncesini anlatacak. Serinin ne zaman yayınlanmaya başlayacağı ise henüz belli değil.

Game of Thrones, son sezonunda 6 bölüm olarak yayınlanmıştı.
Game of Thrones, son sezonunda 6 bölüm olarak yayınlanmıştı.

Bu arada dizinin finali baya olay olmuştu!

Game of Thrones hayranları tüm final sezonunun yeniden çekilmesi için imza kampanyası düzenlemişti.

George R.R. Martin tarafından yazılan orijinal kitaplara atıfta bulunan imza kampanyasında şu ifadeler yer almıştı, ''David Benioff ve DB Weiss başvuracakları kaynak malzemeler (yani kitaplar) olmadığında ne yazık ki beceriksiz yazarlar olduklarını kanıtladı. Dizi mantıklı bir final sezonunu hak ediyor.''

Game of Thrones’un birçok oyuncusu final sezonuna yönelik olumsuz tepkilere yanıt vermiş, Sansa Stark’ı canlandıran Sophie Turner imza kampanyasını saygısızlık olarak nitelendirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >