Henüz 15 yaşında annesinin kahramanı oldu

Geliştirdiği çip ile şeker hastası olan annesinin bacağının kesilmesi riskini ortadan kaldıran küçük kız bu başarısıyla birçok hastaya da umut ışığı oldu.

31 yaşındaki sosyal girişimci Müjde esin, ilk olarak İngiltere'de başlattığı uygulama ile 200 göçmen genç kız ve kadına iş imkanı sağlamak amacıyla "KızCode" adlı uygulamayı geliştirdi. Bu yolla yetiştirdiği 15 yaşındaki Dila'da kodlama programı sayesinde öğrendikleriyle şeker hastalığına çare olan bir çip geliştirdi.

Zararlı kokular suya hapsedilecek
Bu eğitim programından yararlanan öğrencilerden biri de Ebrar Atabay. Küçük kız geliştirdiği prototip sayesinde; çevreye zararlı bir madde olan ABS'nin kokusunu suya hapsedilme yöntemini bulmuş oldu.
Zararlı kokular suya hapsedilecek Bu eğitim programından yararlanan öğrencilerden biri de Ebrar Atabay. Küçük kız geliştirdiği prototip sayesinde; çevreye zararlı bir madde olan ABS'nin kokusunu suya hapsedilme yöntemini bulmuş oldu.
Artık Türkiye'de 
Aynı uygulamayı Türkiye'ye de uyarlayan Esin, kısa sürede geniş bir öğrenci kitlesine de ulaşmayı başardı. Amacının; özellikle genç kızları, toplumda ve iş yaşamında aktif rol oynayan bireyler haline getirmek olduğunu söyleyen Esin, bunu da başarmış durumda.
Artık Türkiye'de Aynı uygulamayı Türkiye'ye de uyarlayan Esin, kısa sürede geniş bir öğrenci kitlesine de ulaşmayı başardı. Amacının; özellikle genç kızları, toplumda ve iş yaşamında aktif rol oynayan bireyler haline getirmek olduğunu söyleyen Esin, bunu da başarmış durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >