Her 5 kişiden ikisi öğünler arası atıştırıyor

Arşiv
Arşiv

Kimi zaman açlığı bastırmak, kimi zaman öğünleri geçiştirmek için kullanılan atıştırmalık ürünler, birçok ülkede tüketicilerin beslenme alışkanlıklarının bir parçası olarak konumlanıyor. YouGov verilerine göre küresel çapta 5 tüketiciden ikisi öğünler arasında atıştırıyor.

Sağlıklı atıştırmalık pazarının 2030 yılına kadar her yıl yüzde 6,6 büyüyeceği ve 153 milyar dolar seviyesine ulaşılacağı öngörülüyor. Öte yandan aynı araştırmada, her 5 tüketiciden ikisinin (yüzde 45), öğünler arasında atıştırdığı görülüyor.

Atıştırmalık ürünler, küresel çapta birçok tüketicinin günlük beslenme alışkanlıklarının düzenli bir parçası olarak konumlanıyor. Kimi zaman açlığı bastırmak, kimi zaman öğünleri geçiştirmek için kullanılan atıştırmalıklara talep her geçen gün artarken, YouGov araştırma şirketinin 43 pazarda yaptığı araştırmada, her 5 tüketiciden ikisinin (yüzde 45), öğünler arasında atıştırdığı görülüyor. Öte yandan şirketin ABD, Büyük Britanya ve Almanya pazarlarında yaptığı bir çalışma, tüketicilerin en çok televizyon izlerken atıştırdığını gösteriyor.

Euromonitor ise dünyada hayvansal ürün tüketimini sınırlamaya çalışan insanların sayısının 2021’de arttığına, sürdürülebilir, sağlıklı ve bitki bazlı beslenme trendinin yaygınlaştığına işaret ediyor. Tüketicilerin yaklaşık yarısının atıştırmalık için kuruyemişlere ve kurutulmuş meyvelere yöneldiği düşünüldüğünde, bu trend doğrulanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >