"Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür" sözünü çürütecek vintage modası

Vintage
Vintage

“Eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı” demişler; ama pek de doğru söylememiş olacaklar ki, henüz üzerine nur yağan bir bit pazarı görmedik. Son yıllarda, eskiye büyük bir rağbet var.

Kıyafetler, mobilyalar, aksesuarlar, arabalar ve hatta elektronik eşyalar; artık hepsinin eskisi makbul. Yıllar önce yüzüne bakılmayan modeller, bugün milyon dolara alıcı buluyor. Vintage modası, aynı zamanda geçmişi bugüne taşıyıp yeniden dönüşmesini de sağlayan bir tür araç durumda.

Peki nedir vintage?

                                    Vintage; geçmiş dönemlere ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim olarak bilinse de; her türlü eski görünümlü parça “vintage” kapsamına girmez.
Peki nedir vintage? Vintage; geçmiş dönemlere ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim olarak bilinse de; her türlü eski görünümlü parça “vintage” kapsamına girmez.
İkinci el eşyaların hepsi vintage sayılmaz

                                    Bir ürünün vintage adı altında olabilmesi için, o ürünün belli bir döneme ait olması gerekiyor. 1930, 1940, 1950 ya da 60'lardan kalmış, o dönemin ruhunu yansıtan bir ürün vintage olabilir.
İkinci el eşyaların hepsi vintage sayılmaz Bir ürünün vintage adı altında olabilmesi için, o ürünün belli bir döneme ait olması gerekiyor. 1930, 1940, 1950 ya da 60'lardan kalmış, o dönemin ruhunu yansıtan bir ürün vintage olabilir.
Her vintage retrodur; ancak her retro vintage değildir 

                                    Retro kelimesi ise, eski görünümlü ya da eskiye ait her şeydir. Eskilerin modasını yansıtan yeni yapılmış bir çanta retro kabul edebilir; ancak vintage olarak adlandırılmaz.
Her vintage retrodur; ancak her retro vintage değildir Retro kelimesi ise, eski görünümlü ya da eskiye ait her şeydir. Eskilerin modasını yansıtan yeni yapılmış bir çanta retro kabul edebilir; ancak vintage olarak adlandırılmaz.
Kıyafetlerde eskiye dönüş

                                    Artık en popüler mağazalarda dahi, eskiye özlemi hissedebilmeniz mümkün. Sokak modasında da sık sık denk gelebileceğiniz vintage modası, neredeyse bütün mağaza vitrinlerini süslüyor.
Kıyafetlerde eskiye dönüş Artık en popüler mağazalarda dahi, eskiye özlemi hissedebilmeniz mümkün. Sokak modasında da sık sık denk gelebileceğiniz vintage modası, neredeyse bütün mağaza vitrinlerini süslüyor.
Mutluluk, küçük detaylar gizlidir. 

                                    Eskiden izler taşıyan küçük detaylar...
Mutluluk, küçük detaylar gizlidir. Eskiden izler taşıyan küçük detaylar...
Retro aksesuarlar 

                                    Bu aksesuarlar sizi eskiye götürecek.
Retro aksesuarlar Bu aksesuarlar sizi eskiye götürecek.
Vintage mobilyalar

                                    Artık neredeyse her ev dekorasyonunda, modern mobilyaların yanı sıra eskiyi anımsatan küçük retro dokunuşlar da var. Kimi evinin her mobilyasını vintage ürünlerden tercih ederken kimisi de yalnızca küçük aksesuarlar tercih ediyor.
Vintage mobilyalar Artık neredeyse her ev dekorasyonunda, modern mobilyaların yanı sıra eskiyi anımsatan küçük retro dokunuşlar da var. Kimi evinin her mobilyasını vintage ürünlerden tercih ederken kimisi de yalnızca küçük aksesuarlar tercih ediyor.
Antika arabalar

                                    "Böyle bir arabaya sahip olamayı ister misiniz?" sorusuna verebileceğiniz, ağız dolusu "Evet" cevabını duyuyor gibiyiz.
Antika arabalar "Böyle bir arabaya sahip olamayı ister misiniz?" sorusuna verebileceğiniz, ağız dolusu "Evet" cevabını duyuyor gibiyiz.
Sevdalısı çok!

                                    Eski zamanların belki de en büyük izlerini taşıyan antika arabalar, şimdilerde en modern arabalardan bile daha pahalı durumda. Antika arabalar pahalı olmasına rağmen, çok sayıda kişi tarafından sevilerek satın alınıyor.
Sevdalısı çok! Eski zamanların belki de en büyük izlerini taşıyan antika arabalar, şimdilerde en modern arabalardan bile daha pahalı durumda. Antika arabalar pahalı olmasına rağmen, çok sayıda kişi tarafından sevilerek satın alınıyor.
Elektronik aletler eskimez

                                    İşte size elektronik aletlerin eskimeyeceğinin bir kanıtı, fotoğraf makinası. Şimdilerde ikinci el, eskiyi anımsatan makina modası var.
Elektronik aletler eskimez İşte size elektronik aletlerin eskimeyeceğinin bir kanıtı, fotoğraf makinası. Şimdilerde ikinci el, eskiyi anımsatan makina modası var.
Yeni teknolojilere eskilerden dokunuş

                                    Birçok marka, gerçekleştirdiği reklam stratejilerini pazara sunmaya deva ediyor. Son dönemlerin en popüler fotoğraf makinalarından olan insta, içerisinde hem modernliği hem eskiyi barındırıyor.
Yeni teknolojilere eskilerden dokunuş Birçok marka, gerçekleştirdiği reklam stratejilerini pazara sunmaya deva ediyor. Son dönemlerin en popüler fotoğraf makinalarından olan insta, içerisinde hem modernliği hem eskiyi barındırıyor.
Eski anılar, mutlu eder.

                                    Elbette modernlikten ve yenilikten uzun durun demiyoruz; ancak eskiyi ve eskiden kalan izleri de hayatınızdan silmeyin. Yeni dostluklara kapınız hep açık olsun!
Eski anılar, mutlu eder. Elbette modernlikten ve yenilikten uzun durun demiyoruz; ancak eskiyi ve eskiden kalan izleri de hayatınızdan silmeyin. Yeni dostluklara kapınız hep açık olsun!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >