Herkes konuşuyor ama nedir bu; Fi, Çi, Pi?

Fi dizisi, izleyicilerden tam not aldı.
Fi dizisi, izleyicilerden tam not aldı.

Birçoğumuzun yazar Azra Kohen sayesinde duyduğu Fi, Çi ve Pi'nin gerçek anlamlarını biliyor musunuz?

Fi, Çi, Pi yazar Azra Kohen imzası taşıyan ve son yıllarda en çok okunan kitap serilerinden biri... Kitaplar öyle çok sevildi ki kısa bir süre önce eserle aynı ismi taşıyan "Fi" dizisi yayınlanmaya başladı. Peki, edir bu Fi, Çi, Pi?

Fi nedir?
Fi matematikte 'altın oran' olarak tabir edilir. Altın oran Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından kullanılmıştır. Fi yani altın oran mimariden, matematiğe kadar birçok alanda karşımıza çıkar. Kısacası orantılı ve güzel olan her şeyde "Fi" vardır. Altın oranı Mimar Sinan'ın eserlerinde keşfedebilirsiniz.
Fi nedir? Fi matematikte 'altın oran' olarak tabir edilir. Altın oran Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından kullanılmıştır. Fi yani altın oran mimariden, matematiğe kadar birçok alanda karşımıza çıkar. Kısacası orantılı ve güzel olan her şeyde "Fi" vardır. Altın oranı Mimar Sinan'ın eserlerinde keşfedebilirsiniz.
Çi nedir? 
Çi; Çin kültürünün ve tıbbının temel kavramlarındandır. Çi vücutlarımızda dolaştığına inanılan 'hayat enerjisi'dir.
Çi nedir? Çi; Çin kültürünün ve tıbbının temel kavramlarındandır. Çi vücutlarımızda dolaştığına inanılan 'hayat enerjisi'dir.
Pi nedir?
Pi hepimizin bildiği bir matematik kavramıdır. 3,14'ü ifade eden Pi sayısının kim tarafından bulunduğu ise bilinmiyor.
Pi nedir? Pi hepimizin bildiği bir matematik kavramıdır. 3,14'ü ifade eden Pi sayısının kim tarafından bulunduğu ise bilinmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >