Herkesi uyardı, kendi dolandırıldı

İsa Altun, Adli Bilişim Uzmanı
İsa Altun, Adli Bilişim Uzmanı

Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, katıldığı televizyon programında kredi kartı dolandırıcılığını kendi kartı üzerinden anlatınca mağdur olmuştu. Altun 2015'teki olayın ayrıntılarını GZT'ye anlattı ve tavsiyeler verdi.

Adli Bilişim uzmanı olarak görev yapan İsa Altun, 2015'te bir televizyon programına davet edildi. Konuşmasının bir kısmında kredi kartlarındaki 16 haneyi anlatırken maaş kartını gösterdi. Kısa bir süre sonra kartının kopyalanmış olduğunu anladı. Kartından 3450 TL çekildiğini öğrenince ise büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Bankanın da zafiyeti olduğunu belirten Altun, kendisine para çekildiğinde mesaj gelmediğini ifade etti. Maaş aldığı bankanın ATM'si önünde yayın yapınca banka genel müdürleri Altun ile iletişime geçti ve parası geri ödendi.

İsa Altun, 2015'te dolandırılmıştı.
İsa Altun, 2015'te dolandırılmıştı.

Yaklaşık 10 ilde bilişimle ilgili istismarları anlattığını aktaran Altun “Benim bu konuda mağdur olacağım hayatta aklıma gelmezdi. Ben bile bu konuda mağdur olabiliyorsam...Yani ben sahte düzeneği aparatları bilen bir kişiyim. Böyle bir şeye düşeceğim hayatta aklıma gelmezdi." dedi.

  • Organize, narkotik gibi kritik şubelerde çalışan polis İsa Altun’un son görev yeri adliyelerdi. Meslek yaşantısı boyunca karşılaştığı olayları kaleme alan İsa Altun, dijital suçları anlatan “Ortam Sanal Suç Gerçek” kitabını da yazdı.

Sizi aradıklarında bir operasyonun içinde olduğunuza inandırmaya çalışıyorlar. Bir sürü isim, terör örgütleri ve suç unsurları sayıp, sizi panikletiyorlar. Kişisel bilgilerinizin tümünü saydığı için polis sandığınız kişi sizi sanal bir operasyonun içine çekiyor. Terör örgütüne operasyon yapmak için tüm paranızı teslim ederken, aslında operasyon yapılan kişi siz oluyorsunuz. Bu durumlarda yapacağınız ilk iş bir polis merkezine başvurmak olmalı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >