Herkesin merak ettiği isim Ruhi Ersoy kimdir?

Doç. Dr. Ruhi Ersoy son zamanların en çok konuşulan isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Kamuoyunda Ruhi Ersoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir gibi sorular sıkça soruluyor. Bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Ruhi Ersoy 23 Aralık 1972 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi.

Ruhi Ersoy ilkokuk, ortaokul ve lise eğitimini Osmaniye’de tamamladı. Tarihler 1995 yılını gösterdiğinde Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yapan Ruhi Ersoy daha sonra Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğretim görevlisi oldu. 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktora çalışmasını tamamladı.

2005 yılında İngiltere’nin saygın üniversitelerinden olan University of London School of Oriental and African Studies’te misafir araştırmacı olarak bulundu.

21 Ocak 2011 tarihinde yaptığı “Sözlü Kültür Folklor İlişkisi: Baraklar” başlıklı tezi ile Doçentlik sınavını kazandı ve ünvanı aldı. 4 Kasım 2012’de MHP 10. Olağan Kurultayında MYK üyesi seçildi. 25. Ve 26. Dönemde mecliste Osmaniye milletvekilliğini yürüttü.

Ruhi Ersoy’un babasının ismi Hüseyin, annesinin ismi Melek’tir. Ersoy, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >