Hesabın çalındığını sandılar: Paşinyan'ın yenilgi paylaşımına Ermeniler inanamadı

Nikol Paşinyan
Nikol Paşinyan

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Azerbaycan'a yenildiklerini kabul etti ve Dağlık Karabağ'dan çekileceklerini açıkladı. Paşinyan'ın sözlerine inanamayan Ermeni vatandaşları ise hesabın çalındığını düşündü.

Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasıyla birlikte kendisini savunmaya geçen Azerbaycan, Ermeni kuvvetlerine ağır bir yenilgi yaşattı. Son olarak Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'yı da işgalden kurtararak Erivan yönetimine ağır bir yenilgi yaşatan Azerbaycan yaklaşık olarak 250 yerleşim yerini işgalden kurtardı.

Hesabın çalındığını düşündüler

Azerbaycan'ın sahadaki ilerleyişi karşısında eli kolu bağlanan Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile mağlubiyeti kabul etti. Ermeni vatandaşları ilk olarak bu paylaşımın doğru olduğuna inanamadı. Vatandaşlar Paşinyan'ın hesabının çalınmış olabileceğini düşündü.

"Benim ve halkım için çok acı"

  • Paşinyan, “Anlaşma benim ve halkım için inanılmaz derecede acı.” ifadelerini kullandı. Ermeni Başbakan, kararı askeri durumun derin analizi sonrası aldığını vurguladı.
  • Anlaşmanın bir zafer olmadığını kaydeden Paşinyan, önümüzdeki günlerde bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştireceğini duyurdu.
  • Öte yandan yakın gelecekte Ermenistan’ın teslim olduğunu ilan eden bir belgenin imzalanması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >