Heyecan verici gelişme: Güneş Sisteminde mucize bir gezegen keşfedildi

Bilim insanları, Güneş Sistemi'nde Plüton'un ötesinde bulunan yeni bir gezegen olduğuna dair güçlü bulgular elde ettiler.

Astronomical Journal'de yayınlanan araştırma sonuçlarına göre; bilim insanları matematiksel hesaplamalar ve bilgisayar simülasyonları yardımıyla yeni bir gezegen keşfettiler. Güneş Sistemi'nin dış kısmında bulunan gezegen Dünya'nın 10 katı büyüklüğünde.

Bilim insanları henüz gezegenin yörüngesini doğrudan gözlemleyemediler ancak Güneş Sistemi'ndeki rolü ve yörüngesi hakkında derinlemesine araştırmalar devam ediyor. Konuyla ilgili gök bilimci Konstantin Batygin, "50 yıl sonra ilk kez Güneş Sistemi' ndeki gezegen sayısının 8' den fazla olabileceğine dair bir kanıt elde ettik." açklamasını yaptı.



Diğer gezegenlerden daha yaşlı
Çekim gücü çok şiddetli olan gezegenin etrafındaki cüce gezegenleri çekim gücüyle etkilediği düşünülüyor. Plüton'un cüce gezegen sınıfına sokulmasında başrolü oynayan Mike Brown önderliğindeki ekip yeni gezegenin, Güneş etrafındaki bir turunu tam 20 bin yılda tamamladığını belirttiler.

Mike Brown yaptığı açıklamada: " Antik dönemlerden günümüze Güneş Sistemi'nde iki gerçek gezegen keşfedildi. 9.gezegen de bu anlamda 3'üncüsü olacak." dedi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >