Heyecanla beklenen The Matrix 4’ün çekim tarihi belli oldu

The Matrıx
The Matrıx

1999 ve 2003 senelerine damga vuran The Matrix, serisine dördüncüyü ekleyemeye hazırlanıyor. Heyecanla beklenen filmin çekim tarihi duyuruldu. Tarih yayınlanan oyuncu ilanı ile ortaya çıktı. 5 Şubat'ta serinin dördüncü filminin çekimlerine başlayacak.

Lana Wachowski‘nin yazıp yöneteceği, Keanu Reeves ile Carrie-Anne Moss‘un Neo ve Trinity rolleriyle geri döneceği The Matrix 4 için hazırlıkların kız kazanmasıyla birlikte film hakkında merak edilen detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Çekimleri 5 Şubat'ta

San Francisco’da çekilecek yeni The Matrix için yayınlanan oyuncu ilanı, heyecanla beklenen The Matrix 4’ün çekimlerine 5 Şubat’ta başlanacağını ortaya çıkardı.

Zira bu ilanda, San Francisco Bay bölgesinde Project Ice Cream kod adıyla çekilecek filmde arka planda görünecek ekstralar arandığı belirtiliyor.

The Matrix 4, 21 Mayıs 2021’de vizyonda

The Matrix 4'ün 21 Mayıs 2021’de vizyona girmesi bekleniyor.

Matrıx serileri

Matrıx ilk film afişi
Matrıx ilk film afişi

The Matrix – 1999

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik… Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

The Matrix Reloaded film afişi
The Matrix Reloaded film afişi

The Matrix Reloaded-2003

Neo kendisini ajanların ve makinelerin ellerinden kurtarmayı başarmıştır. Ancak makineler insanların elde kalan son şehri olan Zion’u bulma konusunda önemli aşamalar kat etmişlerdir. Neo’nun görevi artık sadece kendisini değil, kurtulmuş insanlığı da bir daha kurtarmak olacaktır. Zion direnmek zorundadır. Seçilmiş kişi olan Neo ise Anahtarcı’yı bulup hem kendi kimliğiyle hem de insanlığın geçmişiyle ilgili yeni sırları aralayıp, ne kadar önemli bir misyona sahip olduğunu yeniden anlayacaktır.

The Matrix Revolutions filminin afişin
The Matrix Revolutions filminin afişin

The Matrix Revolutions (2003)

Makineler Zion’a ulaşmak için kazmaktadırlar. Ajan Smith ise kendi bağımsızlığını ilan ederek hem insanları hem de makineleri karşısına almıştır. Neo’nun tek düşmanı insanlığın sonunu hazırlayan makineler değildir. Ajan Smith, her iki tarafı da tehdit etmektedir. Ancak bir sorun vardır. Neo, araf adındaki bir yerde hapsolmuş durumdadır. Öncelikle buradan kurtulmalı, sonra da herkesin kendisinden beklediği üzere önemli biri olduğunu tüm dünyaya göstermelidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >