''Hiç kimsenin sahip olmadığı, hatta yaklaşamadığı bir teknolojiye sahibiz''

Aston Martin ve BMW gibi ünlü markalara yaptığı tasarımlarla bilinen Henrik Fisker bu sefer kendi şirketi için otomobil tasarlayacak.

Henrik Fisker, kendi adı altında bir otomobil üretecek. Fisker üreteceği otomobille alakalı oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Fisker üreteceği yeni model için 'Hiç kimsenin sahip olmadığı hatta yaklaşamadığı bir teknolojiye sahibiz' dedi.
Tek şarj ile 645 km mesafe gidebilecek bir araba

                                    
                                    Henrik Fisker, kendi markası ile otomobil pazarına ilk olarak 2007 yılında giriş yapmıştı. Sonrasında ise 2013 yılında otomobil üretimine ara verdi. Fisker şimdide tek şarj ile 400 mil (neredeyse 645 km) mesafe kat edebilen bir süpersport model üreteceğini açıkladı. Çok az bir rakam olarak gelebilir ama üretilecek bu aracın satış fiyatı 40.000 doların altında olacağı da açıklananlar arasında.
Tek şarj ile 645 km mesafe gidebilecek bir araba Henrik Fisker, kendi markası ile otomobil pazarına ilk olarak 2007 yılında giriş yapmıştı. Sonrasında ise 2013 yılında otomobil üretimine ara verdi. Fisker şimdide tek şarj ile 400 mil (neredeyse 645 km) mesafe kat edebilen bir süpersport model üreteceğini açıkladı. Çok az bir rakam olarak gelebilir ama üretilecek bu aracın satış fiyatı 40.000 doların altında olacağı da açıklananlar arasında.
''Hiç kimsenin sahip olmadığı hatta yaklaşamadığı bir teknolojiye sahibiz.''

                                    Henrik Fisker Bloomberg'e yağtığı açıklamada, ''Projeyi saklı tutmak konusunda bir hayli titiz davrandık. Geride bıraktığımız iki yıl boyunca elektrikli otomobil teknolojileri üzerine oldukça zaman harcadım ve markamıza farklılık kazandıracak bir proje geliştirdim. Şu anda bizden çok daha büyük firmaları bile geride bırakacak olan bir geliştirme stratejisini ortaya koyduk. Hiç kimsenin sahip olmadığı hatta yaklaşamadığı bir teknolojiye sahibiz.” şeklide bir açıklamada bulundu. Sloganı da şu: 'Oyunun kurallarını değiştirecek.'
''Hiç kimsenin sahip olmadığı hatta yaklaşamadığı bir teknolojiye sahibiz.'' Henrik Fisker Bloomberg'e yağtığı açıklamada, ''Projeyi saklı tutmak konusunda bir hayli titiz davrandık. Geride bıraktığımız iki yıl boyunca elektrikli otomobil teknolojileri üzerine oldukça zaman harcadım ve markamıza farklılık kazandıracak bir proje geliştirdim. Şu anda bizden çok daha büyük firmaları bile geride bırakacak olan bir geliştirme stratejisini ortaya koyduk. Hiç kimsenin sahip olmadığı hatta yaklaşamadığı bir teknolojiye sahibiz.” şeklide bir açıklamada bulundu. Sloganı da şu: 'Oyunun kurallarını değiştirecek.'
En büyük rakibi Tesla

                                    Tesla'nın en gelişmiş modelinin tek şarjla 265 mil gidebiliyor. Fisker ise yaptığı açıklamada üretilecek otomobilin 400 mil'e kadar gidebileceğini söylüyor. Şuan çekişme sadece twettlerle sınırlı ancak yakın zamanda bu çekişmeyi sahalarda da görebiliriz. Bekleyip göreceğiz.
En büyük rakibi Tesla Tesla'nın en gelişmiş modelinin tek şarjla 265 mil gidebiliyor. Fisker ise yaptığı açıklamada üretilecek otomobilin 400 mil'e kadar gidebileceğini söylüyor. Şuan çekişme sadece twettlerle sınırlı ancak yakın zamanda bu çekişmeyi sahalarda da görebiliriz. Bekleyip göreceğiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >