“Hiçbir şeyin yok” denilen genç kadın yatağında ölü bulundu

Stephanie Dickson
Stephanie Dickson

Baş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti üç gün sonra vefat etti.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta yaşayan Stephanie Dickson aylarca baş ağrısı çekti. "Migren atağı geçiriyorsun" denilip eve gönderilen genç kadın yaşamını yitirdi.
Her defasında aynı yanıt

                                    2013 yılının nisan ayında İskoçya'da yaşayan Stephanie Dickson yaşama gözlerini yumdu. Aylarca baş ağrısı çeken 24 yaşındaki kadın defalarca hastaneye gitti. Her defasında aynı yanıtı aldı: "Migren".
Her defasında aynı yanıt 2013 yılının nisan ayında İskoçya'da yaşayan Stephanie Dickson yaşama gözlerini yumdu. Aylarca baş ağrısı çeken 24 yaşındaki kadın defalarca hastaneye gitti. Her defasında aynı yanıtı aldı: "Migren".
Migren ilacı verildi

                                    14 kez aynı doktorun kapısını çalan Stephanie Dickson, 5 Nisan 2013'te yine hastaneye gitti. Doktor yapılacak bir şeyin olmadığın söyleyip hastasına migren ilacı tavsiye etti.
Ailesinin ifadesiyle 'kabus gibi' bir baş ağrısı çeken genç kadın eve döndükten birkaç saat sonra kendi yatağında yaşama veda etti.
Migren ilacı verildi 14 kez aynı doktorun kapısını çalan Stephanie Dickson, 5 Nisan 2013'te yine hastaneye gitti. Doktor yapılacak bir şeyin olmadığın söyleyip hastasına migren ilacı tavsiye etti. Ailesinin ifadesiyle 'kabus gibi' bir baş ağrısı çeken genç kadın eve döndükten birkaç saat sonra kendi yatağında yaşama veda etti.
Tedavisi var mıydı? 

                                    Stephanie Dickson'ın ailesinin itirazları sonucunda otopsi yapıldı. Ve acı gerçek ortaya çıktı. Genç kadının beyninde tümör bulunuyordu. Aile, çıkan sonucu uzmanlara danıştı. Uzmanlar, "Şayet tümör fark edilseydi yüzde 98 iyileşme şansı vardı" sözleriyle Dickson'un ailesinin acısına acı kattı.
Elbette ecel geldikten sonra ömür uzatılamaz ancak hastalık fark edilseydi genç kadın bu kadar ıstırap çekmeyebilirdi.
Tedavisi var mıydı? Stephanie Dickson'ın ailesinin itirazları sonucunda otopsi yapıldı. Ve acı gerçek ortaya çıktı. Genç kadının beyninde tümör bulunuyordu. Aile, çıkan sonucu uzmanlara danıştı. Uzmanlar, "Şayet tümör fark edilseydi yüzde 98 iyileşme şansı vardı" sözleriyle Dickson'un ailesinin acısına acı kattı. Elbette ecel geldikten sonra ömür uzatılamaz ancak hastalık fark edilseydi genç kadın bu kadar ıstırap çekmeyebilirdi.
Bağış toplanıyor

                                    Genç kadının arkadaşları ve ailesi Dickson'un adına bağış toplamaya başladı.
Bağış toplanıyor Genç kadının arkadaşları ve ailesi Dickson'un adına bağış toplamaya başladı.
18 Mart’ta bağışlanacak
18 Mart 2017'de toplanan para 'Beyin tümörü araştırma fonuna' bağışlanacak. 
(Kaynak: viralnova.com)
18 Mart’ta bağışlanacak 18 Mart 2017'de toplanan para 'Beyin tümörü araştırma fonuna' bağışlanacak. (Kaynak: viralnova.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >