Hık demiş burnundan düşmüş! Babasının oğlu dedirtmeyi başarmış ünlülerimiz

Şıp demiş burnundan düşmüş! Babasının oğlu dedirtmeyi başarmış ünlülerimiz​
Şıp demiş burnundan düşmüş! Babasının oğlu dedirtmeyi başarmış ünlülerimiz​

Siz deyin karakteri, biz diyelim meslek ahlakı...

Bir rivayete göre; Engin Günaydın Erol Günaydın'ın, Emre Altuğ ise Şevket Altuğ'un oğludur. Fakat adı üstünde rivayet; her ikisinin de gerçeklikle ilgisi yoktur.

Biz ise size bu içeriğimiz de gerçek baba-oğulları sunuyoruz. Belki biliyordunuz, belki de okudukça "hadi canım" diyeceksiniz!

İşte; babasının oğlu dedirtmeyi başarmış ünlülerimiz...

1. Nihat Fırat - Mert Fırat

                                    
                                    
                                    Rahmetli Nihat Fırat, '70'li ve '80'li yılların ünlü ses sanatçılarındandı. 1 haftada en az 3 farklı mekanda sahne alan Fırat o dönemde işletmecilik de yapıp, birçok ismin elinden tutuyordu. "Yağmurun Sesine Bak" şarkısıyla özdeşleşen Fırat'ın, 2 kız - 2 erkek 4 çocuğu var.  Bunlardan birisi de oyuncu Mert Fırat. Fırat, ne kadar küçük yaşta keman çalmaya heveslense de, ilerleyen yaşlarda tiyatroya merak sarmış ve Ankara Üniv. Dil Tarih Coğrafya Fak. Tiyatro Bölümünden mezun olmuş. Bugün hem tiyatro hem de dizi ve filmlerde rol alan Fırat ile babası hep gurur duyduğunu belirtiyordu.
1. Nihat Fırat - Mert Fırat Rahmetli Nihat Fırat, '70'li ve '80'li yılların ünlü ses sanatçılarındandı. 1 haftada en az 3 farklı mekanda sahne alan Fırat o dönemde işletmecilik de yapıp, birçok ismin elinden tutuyordu. "Yağmurun Sesine Bak" şarkısıyla özdeşleşen Fırat'ın, 2 kız - 2 erkek 4 çocuğu var. Bunlardan birisi de oyuncu Mert Fırat. Fırat, ne kadar küçük yaşta keman çalmaya heveslense de, ilerleyen yaşlarda tiyatroya merak sarmış ve Ankara Üniv. Dil Tarih Coğrafya Fak. Tiyatro Bölümünden mezun olmuş. Bugün hem tiyatro hem de dizi ve filmlerde rol alan Fırat ile babası hep gurur duyduğunu belirtiyordu.
2. İzzet Altunmeşe - Fırat Altunmeşe

                                    Türk Halk Müziğinin dev ismi İzzet Altunmeşe'yi anlatmaya gerek yok zannediyoruz. Ama eğer bilmek isterseniz; usta sanatçının 2'si erkek - 1'i kız 3 çocuğu bulunuyor. En küçük oğlu ise hepimizin bu aralar sıkça denk geldiği genç oyuncu Fırat Altunmeşe. Henüz 27 yaşında olan Fırat, genç yaşına rağmen hem sinema hem de ekranda kendisini göstermeyi başardı. Bilgi Üniversitesi Sinema bölümünü yarıda bırakmış ve Craft Oyunculuk Atölyesinden mezundur kendisi. Fakat biz onu Youtube'ye yüklediği rap şarkılarıyla da tanıyoruz.
2. İzzet Altunmeşe - Fırat Altunmeşe Türk Halk Müziğinin dev ismi İzzet Altunmeşe'yi anlatmaya gerek yok zannediyoruz. Ama eğer bilmek isterseniz; usta sanatçının 2'si erkek - 1'i kız 3 çocuğu bulunuyor. En küçük oğlu ise hepimizin bu aralar sıkça denk geldiği genç oyuncu Fırat Altunmeşe. Henüz 27 yaşında olan Fırat, genç yaşına rağmen hem sinema hem de ekranda kendisini göstermeyi başardı. Bilgi Üniversitesi Sinema bölümünü yarıda bırakmış ve Craft Oyunculuk Atölyesinden mezundur kendisi. Fakat biz onu Youtube'ye yüklediği rap şarkılarıyla da tanıyoruz.
3. Cengiz Kurtoğlu - Aydın Kurtoğlu

                                    
                                    
                                    "Duyanlara, duymayanlara! Soranlara, sormayanlara!" diye diye ciğerimize işleyen Cengiz Kurtoğlu'nun arabesk müzikteki yeri yadsınamaz derecede önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Düzgün aile yaşantısıyla da dikkat çekn Kurtoğlu'nun kendisi gibi müzik ile ilgilenen bir oğlu var. O  da: "İki vah vah! Bir tüh tüh!" diye diye atarlı pop müzik şarkılarına yeni bir soluk getiren Aydın Kurtoğlu.
3. Cengiz Kurtoğlu - Aydın Kurtoğlu "Duyanlara, duymayanlara! Soranlara, sormayanlara!" diye diye ciğerimize işleyen Cengiz Kurtoğlu'nun arabesk müzikteki yeri yadsınamaz derecede önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Düzgün aile yaşantısıyla da dikkat çekn Kurtoğlu'nun kendisi gibi müzik ile ilgilenen bir oğlu var. O da: "İki vah vah! Bir tüh tüh!" diye diye atarlı pop müzik şarkılarına yeni bir soluk getiren Aydın Kurtoğlu.
4. Behzat Uygur - Behzat ve Nejat Uygur

                                    
                                    
                                    Tiyatro sanatçıları Necla ve Nejat Uygur'un 5 oğlundan 1'si olan Behzat Uygur'un, birine kendi diğerine ise babasının adını verdiği 2 oğlu var. Kendisi tiyatro ve müzikal çalışmalarını sürdürürken oğullarından Behzat klip yönetmenliği yapıyor, Nejat ise aile mesleği olan oyunculuğu sürdürüyor.
4. Behzat Uygur - Behzat ve Nejat Uygur Tiyatro sanatçıları Necla ve Nejat Uygur'un 5 oğlundan 1'si olan Behzat Uygur'un, birine kendi diğerine ise babasının adını verdiği 2 oğlu var. Kendisi tiyatro ve müzikal çalışmalarını sürdürürken oğullarından Behzat klip yönetmenliği yapıyor, Nejat ise aile mesleği olan oyunculuğu sürdürüyor.
5. İbrahim Tatlıses - İdo Tatlıses

                                    
                                    
                                    Her ikisini de anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz. İbrahim Tatlıses'in arabesk müzikte elde ettiği başarıyı, oğlu İdo müzikte yakalamaya çalışıyor.
5. İbrahim Tatlıses - İdo Tatlıses Her ikisini de anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz. İbrahim Tatlıses'in arabesk müzikte elde ettiği başarıyı, oğlu İdo müzikte yakalamaya çalışıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >