Hikayesiyle size bir şeyler öğretmeyi amaçlayan 7 film karakteri

Hikayeleriyle seyirciye bir şeyler öğretmeyi amaçlayan film karakterleri

Sinema bize farklı dünyaları sunar fakat asıl öğretiyi karakterlerden alırız. Onların hikayeleri ve doğruları bizi, yeni adımlar atmaya doğru iter.

Bir sinema filmini izlerken istemeden de olsa kendinizden bir şeyler bulursunuz. Karakterlerin hayatları ve hayalleri sizler de derin izler bırakır.

Biz sizlere, kendi dinamikleri üzerinden seyirciye yeni bir şeyler öğretme amacı güden 7 film karakterini sıraladık.

Kendi hayallerinizin peşini bırakmamanız temennimiz...

Efsun - Kocan Kadar Konuş / Kocan Kadar Konuş Diriliş

                                    Otuz yaşına gelmiş, etrafı artık onun evlenmesi gerektiğini baskılayan anne, anneanne, teyze, kız kardeşler ve bir kuzen ile çevrili olan Efsun, kendi ütopyasında karşısına çıkacak olan o beyaz atlı prensini bekleyen, kitapları ve hayalindeki dostuyla mutlu olan bir genç kız. Onun ne belirli kuralları var ne de günümüz kızlarının sahip olduğu ilişkilerde uyulması gereken taktikler bilgilerine hakim. Gelişine yaşamayı sevdiği ve hayal kurmak konusunda sınırı olmadığı için hep bu hüzünleri. Bir değişim ona aradığı aşkı getirecekti. Öyle de yaptı. Yıllar önce yaşadığı korkaklığı yaşamadan ilk adımı attı. Ama gerçek dünya hiç de sandığı kadar toz pembe değildi. Efsun bize ne olursa olsun istediğimiz şeyin bir gün bizi gelip bulacağına inandırdı.
Efsun - Kocan Kadar Konuş / Kocan Kadar Konuş Diriliş Otuz yaşına gelmiş, etrafı artık onun evlenmesi gerektiğini baskılayan anne, anneanne, teyze, kız kardeşler ve bir kuzen ile çevrili olan Efsun, kendi ütopyasında karşısına çıkacak olan o beyaz atlı prensini bekleyen, kitapları ve hayalindeki dostuyla mutlu olan bir genç kız. Onun ne belirli kuralları var ne de günümüz kızlarının sahip olduğu ilişkilerde uyulması gereken taktikler bilgilerine hakim. Gelişine yaşamayı sevdiği ve hayal kurmak konusunda sınırı olmadığı için hep bu hüzünleri. Bir değişim ona aradığı aşkı getirecekti. Öyle de yaptı. Yıllar önce yaşadığı korkaklığı yaşamadan ilk adımı attı. Ama gerçek dünya hiç de sandığı kadar toz pembe değildi. Efsun bize ne olursa olsun istediğimiz şeyin bir gün bizi gelip bulacağına inandırdı.
Kitap kahramanı - Kocan Kadar Konuş / Kocan Kadar Konuş Diriliş

                                    Efsun'un hayali dostu, akıl hocası. Canı her sıkıldığında yanında hissettiği ve ondan bir şeyler öğrendiği hayali kitap kahramanı... Efsun kendini yalnız hissettiği zaman ona gifteki bu malum sözü söylediğini de unutmamak gerek. O her zaman, realist tavrıyla melankolik düşünceden kurtulmamız gerektiğini öğretti bizlere.
Kitap kahramanı - Kocan Kadar Konuş / Kocan Kadar Konuş Diriliş Efsun'un hayali dostu, akıl hocası. Canı her sıkıldığında yanında hissettiği ve ondan bir şeyler öğrendiği hayali kitap kahramanı... Efsun kendini yalnız hissettiği zaman ona gifteki bu malum sözü söylediğini de unutmamak gerek. O her zaman, realist tavrıyla melankolik düşünceden kurtulmamız gerektiğini öğretti bizlere.
Ali - Ayla

                                    Kore Savaşı sırasında evlat edindiği Ayla ile babalık duygusunu tadan Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesini anlatan Ayla, insanı kim olsa sevmeyi öğretti. Ama Ali, dost için çiğ tavuk bile yenir sözünün tam karşılığı bir karakterle can arkadaşını bırakmamak için Kore'ye gitti ve orada şehit düştü. Ali bize dostluk kavramının gerçek karşılığını öğretti. Olduğu gibiydi.
Ali - Ayla Kore Savaşı sırasında evlat edindiği Ayla ile babalık duygusunu tadan Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesini anlatan Ayla, insanı kim olsa sevmeyi öğretti. Ama Ali, dost için çiğ tavuk bile yenir sözünün tam karşılığı bir karakterle can arkadaşını bırakmamak için Kore'ye gitti ve orada şehit düştü. Ali bize dostluk kavramının gerçek karşılığını öğretti. Olduğu gibiydi.
Nimet - Ayla

                                    Aşk nedir? Sevda, tek başına da yaşanabilir mi? Hayat arkadaşınızı yüreğinde taşıdığı tüm yangınlara rağmen sahiplenip ömür boyu aynı yangını taşıyabilir misiniz? Nimet Dilbirliği bize, eşinden bir gün sonra vefat etmesiyle Mevlana'nın şu sözünün doğru olduğunu ispat etmedi mi? 'Vedalar gözleriyle sevenler içindir. Gönülden sevenler asla ayrılmazlar.'
Nimet - Ayla Aşk nedir? Sevda, tek başına da yaşanabilir mi? Hayat arkadaşınızı yüreğinde taşıdığı tüm yangınlara rağmen sahiplenip ömür boyu aynı yangını taşıyabilir misiniz? Nimet Dilbirliği bize, eşinden bir gün sonra vefat etmesiyle Mevlana'nın şu sözünün doğru olduğunu ispat etmedi mi? 'Vedalar gözleriyle sevenler içindir. Gönülden sevenler asla ayrılmazlar.'
216 - Arif V 216

                                    Arif'in robot dostu 216, insan olmak için geldiği dünyada hep iyi kalmayı tercih etti. O bize, iyi insanlar sadece filmlerde olmaz düşüncesini öğretti. Peki gerçekten de iyilik içimizde mi?
216 - Arif V 216 Arif'in robot dostu 216, insan olmak için geldiği dünyada hep iyi kalmayı tercih etti. O bize, iyi insanlar sadece filmlerde olmaz düşüncesini öğretti. Peki gerçekten de iyilik içimizde mi?
Şengül - Sen Kiminle Dans Ediyorsun?

                                    Dans sönmeyen bir ateş onun için... Evliliği bitse, çocuklarının velayetini kaybetse de o, başarmak düşüncesinden hiç vazgeçmedi. Yaptığı işi küçümseseler dahi. Şengül, bize vazgeçmemeyi öğretti.
Şengül - Sen Kiminle Dans Ediyorsun? Dans sönmeyen bir ateş onun için... Evliliği bitse, çocuklarının velayetini kaybetse de o, başarmak düşüncesinden hiç vazgeçmedi. Yaptığı işi küçümseseler dahi. Şengül, bize vazgeçmemeyi öğretti.
Nadide - Nadide Hayat

                                    Yaşımız ilerlese de hayallerimizden vazgeçmememiz gerekir. Nadide, ilerleyen yaşında artık birileri için değil kendisi için yaşaması gerektiğinin bilincine varır. Çünkü hiçbir şey için geç değildir. O, bize rakamların ve hayat koşullarının 'ben' olmaya engel olmadığını öğretti.
Nadide - Nadide Hayat Yaşımız ilerlese de hayallerimizden vazgeçmememiz gerekir. Nadide, ilerleyen yaşında artık birileri için değil kendisi için yaşaması gerektiğinin bilincine varır. Çünkü hiçbir şey için geç değildir. O, bize rakamların ve hayat koşullarının 'ben' olmaya engel olmadığını öğretti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >