Hindistan'da Afrika'da kurban keseceğiz diye topladıkları bağışlar Amerika'ya gitmiş

İzmir, Bergama'da yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan üyelerin ilçedeki toplantılara katıldıkları, himmet ve kurban bağışı adı altında para topladıkları, toplanan paraların Avrupa ülkeleri üzerinden ABD'ye aktarıldığı saptandı.

İzmir, Bergama'da yapılan FETÖ/PDY operasyonunda ele geçirilen makbuzlardan, FETÖ'nün Hindistan ve Afrika ülkelerinde kesileceğini söyleyerek topladığı kurban bağışı paralarını, farklı ülkeler üzerinden ABD'ye gönderdiği ortaya çıktı.

İzmir'de Bergama merkezli düzenlenen FETÖ-PDY operasyonunda çoğunluğu esnaf olan 23 kişi gözaltına alındı. FETÖ/PDY üyelerinin, ilçedeki toplantılara katıldıkları, himmet ve kurban bağışı adı altında para topladıkları belirlendi. Gözaltındaki birçok kişinin, FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen'le çekilmiş fotoğrafları bulundu.

Arama yapılan evlerde önemli belgeler de bulunduğu belirtildi. Buna göre Hindistan ve Afrika ülkelerinde kesilip, yoksullara dağıtılmak üzere toplanan kurban bağışı paralarının, İsviçre gibi Avrupa ülkeleri üzerinden ABD'ye aktarıldığı, kurban kesilmediği saptandı.









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >