'Hindistan'da bir yılda 56 milyon kişi Türk dizisi izliyor'

Mumbai Başkonsolosu Ergen "Hindistan'da 56 milyon kişi Türk dizisi seyrediyor. Bu sadece bir yılda alınan rakam. Feriha, Fatmagül, Küçük Ağa, şimdi de Kuzey Güney geliyor." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen, Türkiye'nin "konuk ülke" olduğu "18. Mumbai Film Festivali"ne ilişkin yaptığı değerlendirmede festivalin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Ergen, ""Burada 56 milyon kişi Türk dizisi seyrediyor. Bu sadece bir yılda alınan rakam. Feriha, Fatmagül, Küçük Ağa, şimdi de Kuzey Güney geliyor. Diğer televizyonlarında da birçok eser Hint dizisine çevriliyor. Çok büyük bir ilgi var. Bizim yazarlarımız buraya gidip geliyor. Dolayısıyla bu ilgiden çok memnunuz." dedi.

Festivalde ilk adımların atıldığının altını çizen Ergen, "Bu adımların üzerine yavaş yavaş inşa edilen bir anıt oldu. 50 kişiye yakın bir delegasyonla iş adamlarımız, resmi makamlarımız, sanatçılarımız Hindistan ve Türkiye arasında iş köprüsü olmanın yanı sıra bir gönül köprüsü kurdular ve kurmaktalar." ifadelerini kullandı.

"İspanya'ya gittiğimizde yine Türk dizilerini soruyorlar. Latin Amerika'da da Türk dizileri soruluyor"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, sanatçıların kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, "Bakanlık olarak onlarla beraberce Türk sinemasının ve dizi sektörünün yükselmesi ve daha çok izlenmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Yayman, Türkiye'nin "konuk ülke" olduğu "18. Mumbai Film Festivali"ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türk sinemasının, sanatçılarının ve dizilerinin, dünyanın bir ucunda, Hindistan'da bu kadar yoğun ilgi görmesinden mutlu olduklarını ve Türkiye ile iftihar ettiklerini söyledi.



Japonya'da da en çok izlenen dizilerin, Türk dizileri olduğuna dikkati çeken Yayman, şöyle şunları anlattı:

"İspanya'ya gittiğimizde yine Türk dizilerini soruyorlar. Latin Amerika'da da Türk dizileri... Aslında bu bize Türkiye'nin 'soft power'ının (yumuşak gücünün) yükseldiğini söylüyor. Sanatçılar bizler için çok değerli insanlar. Gerçekten bakanlık olarak biz onlarla beraberce Türk sinemasının ve dizi sektörünün yükselmesi ve daha çok izlenmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu bir başlangıç. İnşallah çok daha güzel ve büyük etkinliklerde beraber olacağız."

"Aşk-ı Memnu ve Feriha'nın yayımlandığı 30'dan fazla ülke var"

Adını Feriha Koydum isimli dizinin başrol oyuncularından Hazal Kaya, Hindistan'a gelir gelmez gördüğü ilgiye işaret ederek, şunları söyledi:

"Yaptığımız işler, hepimizin işleri dünyanın dört bir yanında yayınlanıyor şu an. Benim bildiğim Aşk-ı Memnu ve Feriha'nın yayımlandığı 30'dan fazla ülke var. Aslında şaşkınlığımın son noktası Hindistan, benim için. Yaptığımız işin dünyanın dört bir yanında takdir görmesi, çok önemli hepimiz için. Çünkü iyi işler yapıyoruz. Dizi süreleri çok uzun, sanıyorum 150 dakika. Buna rağmen hala çok iyi işler çıkarmaya devam ediyoruz. Çok fazla çalışıyoruz hepimiz. Hayatımızdan, haftanın 6 gününü veriyoruz bu işlere. Dolayısıyla bu ilgiyi ve sevgiyi görmek bizim için çok önemli."









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >