Hırsızların fidye tuzağı: Ünlü oyuncunun külleri çalındı

Hong Kong sinemasının tanınan isimlerinden yönetmen, oyuncu ve dövüş koreografı Lau Kar-leung, ölümünden 12 yıl sonra şok eden bir gelişmeyle yeniden gündemde. Ünlü sanatçının küllerinin, Hong Kong’daki bir mezarlıktan çalındığı ortaya çıktı.
Hong Kong'da polis, mezarlıklardan çok sayıda kişiye ait küllerin çalındığını bildirdi. Lau Kar-leung’ün külleri de bu hırsızlığın hedefi haline geldi. Hırsızlar küller karşılığında ailelerden para istiyor.
Lau’nun eşi Mary Jean Reimer, eşinin küllerinin kaybolduğunu doğruladı. Reimer, ilk başta durumu şaka sandığını ancak Po Fook Hill Mezarlığı yetkililerinin, Lau’nun külleri bulunan iki dikdörtgen kutunun çalındığını bildirmesiyle olayın gerçek olduğunu anladığını söyledi. “Polis bana, Master Lau’nun külleri üzerinde ismi yazılı iki dikdörtgen kutuda mı saklanıyordu diye sordu. O an durumun gerçek olduğunu anladım” diyen Reimer, fidye ödemeyi reddettiğini açıkladı.

Bir kişi gözaltına alındı
Hong Kong polisi olayla ilgili ayrıntı vermekten kaçınırken, South China Morning Post’a göre organize suç birimi şu ana kadar bir kişiyi gözaltına aldı.
Lau Kar-leung, 1970’ler ve 1980’lerin en büyük kung-fu yıldızlarından Gordon Liu ile sayısız filmde çalışmış, ayrıca Jackie Chan ile 1994 yapımı Drunken Master II filminde yönetmenlik yapmıştı.
