HMD Global, PureView markasını canlandırmak istiyor!

Nokia
Nokia

Nokia'nın yıllar önce 808 PureView modeliyle başlattığı 'kamerada yüksek çözünürlük ve yüksek performans' algısını yeni modellerle devam ettireceği söyleniyor.

HMD Global bünyesinde çalışmalarına devam eden Nokia, yıllar önce duyurduğu 808 PureView ile akıllı telefon kameraları açısından önemli bir adım atmıştı. Benzer etkinin tanıtılacak yeni bir modelle devam etmesi bekleniyor. Özellikle yüksek MP değerli akıllı telefon kameralarının 'değerli' görüldüğü günümüzde Nokia'nın bu alanda başarı yakalaması bekleniyor.

Kamerada önemli atılımlar bekleniyor

Nokia 808 PureView'dan sonra Lumia 1020 ile birlikte Windows Phone tarafına geçirilen kameranın yeni telefonda da yine benzer şekilde 41 MP çözünürlükte devam etmesi bekleniyor.

HMD Global'in özellikle PureView teknolojisini canlandırmak adına bu tarz bir hamle yapacağı ve kamera konusunda bir üst seviyeye geçeceği üzerinde duruluyor. Şu anda mevcut sistemde Nokia'nın Zeiss ile bir iş ortaklığı mevcut. Dolayısıyla şirketin kamera konusunda standartların dışına çıkarak başarı elde etmek istediği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >