Hollywood, çok ilgi çekici diyerek Dünyayı Kurtaran Adam'ı restore etti

1982 yılında çekilen Dünyayı Kurtaran Adam, Star Wars: A New Hope filmindeki uzay sahnelerinin bir bölümünü doğrudan filme montaj yapmış ve bu durum ABD'de büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

Dünyayı Kurtaran Adam'ın yönetmenliğini Çetin İnanç yaparken başrollerini Cüneyt Arkın ve Aytekin Akkaya paylaştı. ABD film piyasasına Turkish Star Wars olarak giren film Amerika'da yeniden restore edildi.

Alttaki videoda, Dünyayı Kurtaran Adam'ın Hollywood içinde efektleri yeniden kurgulanarak ingilizce seslendirilmiş halini izleyeceksiniz.


ABD'li film yapımcısı ve sinema tarihçisi Ed Glaser, 35 senelik film rulolarını ele geçirdi. Film tarihinde çakma filmler olarak gösterilen Hint yapımı Superman, Çin yapımı Rambo, Macar yapımı Titanik gibi filmler arasında bulunan Dünyayı Kurtaran Adam'ın diğerlerinden biraz farklı olduğunu söylüyor.

Glaser, Star Wars filminden aynen aldığı sahnelerin filmi daha çekici hale getirdiğini belirtirken, "dünya tarihinde taklit edilmiş çok film var. Ancak Dünyayı Kurtaran Adam kadar cesur bir girişime rastlamak mümkün değil" diyor. Sinema tarihçisi Glaser, yıllarca uğraşarak Dünyayı Kurtaran Adam filmini restore etme sebebi olarak da bunu gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >