HTC, Blockchain temelli akıllı telefon geliştirdi: Exodus

HTC Exodus
HTC Exodus

Tayvanlı üretici HTC, Blockchain teknolojisiyle güçlendirdiği Exodus akıllı telefonunu bu yıl sonu satışa çıkaracağını açıkladı. Bitcoin, Ethereum, Dfinity ve Lightning Network gibi büyük ağların desteklendiği projenin detayları haberimizde:

Son günlerde U12+ modeliyle sık sık gündeme gelen HTC, bu kez de Blockchain teknolojili yeni bir akıllı telefon geliştirdiğini duyurdu. Vive'ın kurucusu Phil Chen'in yönettiği bu akıllı telefon projesinde desteklenecek ilk büyük ağlar Bitcoin, Ethereum, Dfinity ve Lightning Network olarak listeleniyor. Fakat, projenin hayata geçmesinin ardından birkaç ay içinde yepyeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki ama Blockchain temelli bir akıllı telefon ne anlama geliyor?

Blockchain temelli HTC Exodus, özellikle 'güvenlik' teknolojileriyle ön plana çıkıyor.
Blockchain temelli HTC Exodus, özellikle 'güvenlik' teknolojileriyle ön plana çıkıyor.

Tayvan merkezli şirket, kısaca Blockchain teknolojisiyle güçlendireceği akıllı telefonun piyasaya çıkışı Phil Chen'e göre yıl sonunu bulabilir. Ayrıca Chen, konuyla alakalı kapsamlı bir açıklama da yapıyor; şöyle ki:

  • Akıllı telefonların tüm kripto ekosistemi için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. HTC Exodus, internetin ilk günlerinde olduğu gibi merkez şekilde hareket edecek. Her gün kullanılan cihazların gizliliğini önemseyen kişilerle çalışmak istiyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >