HTC, pandemi nedeniyle sanal gerçeklik toplantıları sistemini hayata geçirdi

HTC Vive Sync
HTC Vive Sync

HTC, son 2 yıldır üzerinde çalıştığı Vive Sync sistemiyle kullanıcıları internet ortamında sanal olarak bir araya getiriyor.

Ancak bu sistem alışkın olduğumuz görüntülü görüşmeden çok farklı. Çünkü şirket tamamen sanal gerçeklikle görüşme yapmayı sağlıyor.

Böylece tasarladığınız gerçekçi avatarınızla 30 kişi bir araya gelip sanal gerçeklik toplantıları düzenleyebiliyorsunuz.

Pandemi nedeniyle sosyalleşme ihtiyacı tamamen internete kaymış durumda. Bu durumda devreye görüntülü görüşme uygulamaları giriyor. Sosyal medyaya da entegre edilen görüntülü görüşme özelliği, ek uygulamalarla birlikte şu an en fazla tercih edilen uzaktan iletişim yöntemlerinden biri haline geldi.

Arkadaşlar arası haberleşme ve eğlence amaçlı görüşmelerin dışına taşan görüntülü görüşmeler, şirketler için de büyük önem taşıyor. Zira irili-ufaklı birçok şirket yöneticisi ekip arkadaşlarıyla ve çalışanlarıyla internet üzerinden video konferanslar aracılığıyla iletişim kurup iş planlaması yapıyor.

Sanal gerçeklik toplantıları başlıyor

Durum böyle olunca artık görüntülü görüşme de bir yerden sonra yetersiz geliyor. HTC ise buradan kendine pay çıkarmak adına 'sanal gerçeklik toplantıları' üzerinde çalışıyor. Çok uzun süredir bu alanda önemli yatırımlar yapan şirket, ViveSync ismiyle duyurduğu platformla birlikte, koronavirüs sürecinde uzaktan toplantı yapmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanıyor.

Sanal toplantılara girmeden önce gerçekçi avatarınızı oluşturmanız gerekiyor. HTC burada birçok farklı detay sunuyor.
Sanal toplantılara girmeden önce gerçekçi avatarınızı oluşturmanız gerekiyor. HTC burada birçok farklı detay sunuyor.

Görüntülü görüşmelere sınıf atlatan bu yeni sistem için HTC aslında son 2 yıldır çalışmaları belirli bir noktaya taşımıştı. Bu yılın sonuna kadar ücretsiz olacak sistem şu anda 30 kişiye kadar destek sağlıyor. HTC'nin ViveSync platformu aslında basit bir avatar ya da modellemenin ötesine götürüyor. Doğal olarak kullanmak için de VR başlığı gerekiyor.

Nasıl çalışıyor?

Böylece sanal gerçeklik toplantılarıyla 30 kişi bir araya gelebiliyor.
Böylece sanal gerçeklik toplantılarıyla 30 kişi bir araya gelebiliyor.

HTC'nin bu yeni sanal toplantı sistemiyle toplantı yapmak için öncelikle avatar oluşturmak gerekiyor. Ancak burada epey kapsamlı ayarlar sunuluyor. Saç stilinden, ten rengine ve kıyafetlere kadar geniş bir yelpaze var. Ardından eşleşme kısmında yüz hareketleri bölümüne geçiyor ve ardından avatarınız konuşmaya başlıyor. Ardından toplantıya geçebilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşabilir ya da ekip üyelerinizle sanal toplantılar gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik not ya da ekran görüntüsü alma ya da sunum yapma gibi detaylar da sanal ortamda aynı şekilde gerçekleştiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >