HTC'nin sıkıştırma özellikli yeni akıllı telefonu U12+ ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

HTC U12+
HTC U12+

HTC'nin yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonu U12+ ile ilgili detaylar belli olmaya başlıyor. Telefonun U11'de olduğu gibi Edge Sense yani sıkıştırma teknolojisini destekleyeceği netleşti. İşte diğer ayrıntılar ve teknik özellikler...

Geçen yıl Google bünyesine katılan HTC, yeni akıllı telefonlarıyla Android pazarındaki varlığını artırmaya çalışıyor. Son olarak, 'sıkıştırma' özelliğiyle dikkat çeken U11'in devamı niteliğindeki U12+ modeline ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Tahminler, bu yeni akıllı telefonun Mayıs'ta tanıtılacağı ve satışa çıkarılacağı yönünde.

HTC U11'deki Edge Sense teknolojisi aynı şekilde HTC U12+ modelinde de kullanılabiliyor.
HTC U11'deki Edge Sense teknolojisi aynı şekilde HTC U12+ modelinde de kullanılabiliyor.

HTC U12+ teknik özellikleri

Tepe seviyesine konumlandırılacak olan yeni modelde, tahmin edilebileceği üzere bu yıl hemen her üst seviye akıllı telefonda olduğu gibi Qualcomm Snapdragon 845'in yer alması bekleniyor. Ek olarak 6 inç'lik ekran, 6 GB RAM, 64 GB / 128 GB depolama seçenekleri, 3420 mAh kapasitede batarya, 12 MP + 16 MP çift arka kamera, 8 MP selfie kamerası gibi detaylar sunuluyor. Tahmin edilebileceği gibi yeni model IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı korunuyor.

En farklı kısım ise haberimizin başında da belirttiğimiz üzere 'sıkıştırma' teknolojisi. İlk kez U11 ile karşımıza çıkan bu teknoloji, telefonu kenarlardan sıkıştırıldığında farklı işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Ayrıca sıkma şiddetine bağlı olarak da görevlerin farklılık göstereceği özellikle belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >