Huawei, ateş ölçebilen akıllı telefon için patent aldı

Ateş ölçümü yapan telefon
Ateş ölçümü yapan telefon

Huawei, sıcaklık ölçümü gerçekleştirebilen akıllı telefonlar için gerekli patentleri aldı.

İlerleyen süreçte en belirgin koronavirüs semptomlarından biri olan yüksek ateş ölçümü için ayrı bir cihaza gerek kalmayabilir.

Huawei'nin resmî olarak 31 Mart 2020'de 'akıllı telefonlarda sıcaklık ölçümü' için yaptığı patent başvurusu kabul edildi. Son patent, 'sıcaklık ölçümü ve sonuçları görüntülemek için grafik kullanıcı arayüzüne sahip cep telefonu' şeklinde geçiyor.

Çinli şirketin ateş ölçümüyle ilgili hassasiyeti COVID-19 etkisiyle artmış gibi görünüyor. Zira patent başvurusunun Mart sonunda yapılıyor olması aslında doğrudan bunu gösteriyor.

Akıllı telefonlarla ateş ölçümü dönemi başlıyor.

Bildiğiniz gibi koronavirüsün en somut göstergelerinden biri yüksek ateş. Bu semptomları takip edebilmek için yıl başından bu yana dünya genelinde milyonlarca ateş ölçüm cihazı satıldı. Huawei ise bu görevi akıllı telefonlara devretmenin yollarını arıyor.

Ateş ölçümünü nasıl yapıyor?

Honor'un patentini aldığı sistemde temasa gerek olmadan ölçüm yapılabilecek gibi görünüyor.
Honor'un patentini aldığı sistemde temasa gerek olmadan ölçüm yapılabilecek gibi görünüyor.

Patent henüz çok yeni olduğu için ölçüm işleminin tüm ayrıntıları belli değil. Ancak ölçümde kamera ve sensörlerin kullanılacağı aşikar. Bu sistem kısaca insan vücudunu ya da nesneleri taradıktan sonra sıcaklık bilgisini ekrana getiriyor.

Geçtiğimiz Haziran'da Honor'un sıcaklık ölçümüyle alakalı çeşitli çalışmaları vardı. Ama bu modelde telefonu kişinin alnına dokundurmak gerekiyordu.

Konuyla ilgili daha kapsamlı bilgilerin ortaya çıkmasıyla birlikte güncellemeler yapacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >