Huawei CEO'su iPad kullanıyor!

Huawei CEO Ren Zhengfei
Huawei CEO Ren Zhengfei

Huawei CEO'su Ren Zhengfei'nin İpad kullandığı ortaya çıktı. Zhengfei, havalimanı güvenlik noktasında İpad ile kameralara takıldı. Huawei ve Apple arasındaki rekabet devam ederken CEO'nun İpad kullanması tepki çekti.

Günümüzde akıllı telefon sektörününde inanılmaz bir rekabet söz konusu. Özellikle Huwaei ve Apple arasındaki rekabet uzun zamandır gündemde. ABD Başkanı Donald Trump'ın Huwaei markası için uyguladığı yaptırımlar da son zamanlarda gündeme gelen diğer konulardan birisi.

Ancak Huawei CEO'su Ren Zhengfei havalimanı güvenlik noktasında kameralara yakalandı. Zhengfei'nin kontrol için çantasından çıkarttığı tabletin iPad olması dikkatlerden kaçmadı.

Tüketicilerin kafasını karıştıran fotoğraf

Huawei CEO'su Ren Zhengfei İpad ile görüntülendi. Kameralara takılan bu görüntü Apple ile rakabet halinde olan Huwaei tüketicilerinin kafasını karıştırmaya yetti bile. İki dev şirket arasındaki rekabeti yöneticiler bile sık sık dile getiriyorken Huawei CEO'su Zhengfei'nın İpad kullanması oldukça tepki çekti.

Huawei CEO'su Zhengfei'nın İpad kullandığını kanıtlayan fotoğraf
Huawei CEO'su Zhengfei'nın İpad kullandığını kanıtlayan fotoğraf

CEO'dan açıklama gelmedi

Sosyal medya, Ren Zhengfei'nin havalimanı güvenlik biriminden geçerken ki fotoğrafını konuşmaya başladı. Ancak açık sözlülüğü ile bilinen CEO konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Üstelik sosyal medya takipçileri CEO'nun Apple daha çok beğendiğini ve bu yüzden kullanmaya başladığını ifade etmeye başladı.

Huawei CEO'sunun iPad kullanması, sosyal medya kullanıcılarının kafalarını karıştırmış durumda.

ABD Başkanı Donald Trump, Huawei ile ticaret yasağını esnetme kararı aldı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni aldığı kararla birlikte Çinli şirketle aradaki ticaret yasağını 'hassas olmayan' ürünler için esnetmeye karar verdi. Bu hassas ürünlerin hangileri olduğu şimdilik bilinmiyor. Her iki tarafı da olumsuz etkileyen bu sürecin maddi açıdan toparlanması söz konusu.

Ama tabii alınan bu karar ambargonun tamamen ortadan kalktığını göstermiyor. Ticaret yasağının esnetilmesi yalnızca belirli ürünler için geçerli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >