Huawei, 'dev yola' girdi: '5 yılda 2 milyar dolar'

Huawei, yatırım ağını genişleterek ilerleme kaydetmeyi hedefliyor.

Çin'in yükselen teknoloji değeri Huawei, birçok büyük ve birçoğu Amerika Birleşik Devletleri menşeli şirketle rekabet halinde. Bu rekabet sonrası pazarda daha güçlü bir hale gelmek isteyen şirket, ciddi tutarları gözden çıkarmış durumda...

Birçok farklı sektörde kolayca karşılaşabildiğimiz rekabet olgusu, dünyanın en büyük ticari savaşlarını da beraberinde getiriyor. Bu savaşların en çetin olanları ise hiç şüphesiz 'akıllı telefon' sektöründe yaşanıyor. Çinli teknoloji devi Huawei, rekabet içerisinde diri kalmak ve gücünü daha belirgin bir hale getirmek için çalışmalarını şimdiden başlattı. Şirket, 5 yıllık planda 2 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğini resmen açıkladı.

Huawei, önümüzdeki 5 yılı 'değerli' gördüğünü ifade eden açıklamalar yayınlıyor.
Huawei, önümüzdeki 5 yılı 'değerli' gördüğünü ifade eden açıklamalar yayınlıyor.

Huawei'nin Çin'de bulunan merkez ofisinde gerçekleştirilen basın konferansında açıklanan veriler, birçok açıdan ciddi bir atılım anlamına geliyor. Huawei, 2 milyar dolar seviyesindeki yatırımın özellikle; ağ güvenliği, yeni çalışan alımı ve cihaz geliştirmelerinin yapıldığı laboratuvar tesislerinin iyileştirilmesi konusunda yapılacağını da açıkladı.

Huawei, daha önce Microsoft ile 'bulut ortaklığı' anlaşması imzalamıştı.
Huawei, daha önce Microsoft ile 'bulut ortaklığı' anlaşması imzalamıştı.

Ken Hu'dan açıklamalar

Huawei'nin üst düzey yöneticileri arasında yer alan Ken Hu tarafından yapılan açıklamada: 'Pazardaki rakipleri saf dışı bırakmak sizi daha iyi bir konuma getirmez. Huawei'de hakkında yapılacak herhangi bir güvenlik iddiasının fiili kanıtlara dayandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekçi kanıtlar olmadan herhangi bir iddiayı kabul etmiyoruz ve bu iddialara karşı çıkıyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Ken Hu, Huawei'nin üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.
Ken Hu, Huawei'nin üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

Ambargolara rağmen güçlenmeye çalışılıyor

Gerçekleştirilen konferansta, birçok ülke yönetimleriyle görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Huawei, Amerika Birleşik Devletleri'nde politik sebeplerden; Avustralya ve Yeni Zelanda'da ise 5G ağı kurma girişimlerinden darbe yemiş durumda. Ciddi bir ambargoyla karşı karşıya olan şirket, yatırımlarla güçlenmeye gayret ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >