Huawei, Google belirsizliğine rağmen Mate 30 Pro'yu duyurdu

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

● Huawei, ABD hükümeti ve Google ile yaşanan tüm sıkıntılara rağmen tepe seviyesi Mate 30 Pro'yu tanıttı.

● Android 10 ve EMUI 10 arayüzüyle gelecek olan telefon Google servislerinden yararlanamıyor. Ancak bu konuda yeni açıklamaların da gelmesi söz konusu.

● Mate 30 ve Mate 30 Pro ile ilgili detaylar haberimizde:

Huawei, ABD tarafından kara listeye alındığından bu yana ilk tepe seviyesi akıllı telefonunu duyurdu. Çinli şirket, başlıkta da bahsettiğimiz gibi tüm Google belirsizliklerine rağmen Mate 30 ve Mate 30 Pro'yu tanıttı.

Her iki telefonda da Huawei'nin 'Halo Ring' olarak isimlendirdiği tasarım izleri yer alıyor. Dairesel kameranın sunulduğu telefonda birçok farklı modelde de yer verilen Leica imzası bulunuyor. Mate 30 Pro'da 6.53 inç'lik kıvrımlı bir ekran yer alırken Mate 30'da ise 6.62 inç'lik düz bir ekrana yer veriliyor.

Selfie kamerası haricinde ön kısımda sensörler de yer alıyor.
Selfie kamerası haricinde ön kısımda sensörler de yer alıyor.

Telefonlar arasında batarya kapasitesi farkları da mevcut. Taban model 4200 mAh kapasiteli bataryayla gelirken Pro'da bu kapasite 300 mAh daha artıyor ve 4500 mAh'e çıkıyor. Her iki modelde de 40 Watt'lık kablolu hızlışarj desteği var. Ayrıca kablosuz şarjda da 27 Watt yakalanabiliyor.

Mate 30 Pro'nun ekranı cihazın kenarları boyunca kıvrılıyor ve fiziksel düğmeler için yeni bir dokunmatik yüzeye yer veriliyor. Yani Huawei bu noktada farklı bir çözüme yer vermiş diyebiliriz.

Mate 30 Pro, deri seçeneğim de dahil olmak üzere toplamda 6 farklı renk seçeneği sunuyor. Mate 30'un buna ek olarak bir de Porsche tasarımlı versiyonu var. Hem Mate 30 hem de Mate 30 Pro'da ay başında IFA'da duyurulan Kirin 990 yongası yer alıyor. Dahili 5G modemi de detaylar arasında.

Arka taraftaki kamera dizilimi ise bu şekilde.
Arka taraftaki kamera dizilimi ise bu şekilde.

Arka kamera dizilimine bakıldığında ise az önce de bahsettiğimiz gibi dairesel bir yapı benimsenmiş. Dört kamera Mate 30'da 40 MP, 16 MP, 8 MP olarak diziliyor. Bir de buna ek olarak lazer odak algılayıcı mevcut. Pro'da bir de 3D derinlik algılama sensörü yer alıyor. 4K çözünürlükte 60 fps akıcılıkta video kaydı da ayrıntılar arasında.

En önemli hususlardan biri ise Googleservisleri. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Google ve Huawei'nin yaptığı açıklamalar Android'in bu telefonda yer almayacağı yönündeydi. Bunun üzerine Huawei Tüketici Bölümü CEO'su Richard Yu, Android 10 ile birlikte EMUI 10 arayüzünün bu ürünlerde kullanıldığını fakat Google servislerinin yer almayacağını söyledi. Buradaki belirsizlik aslında devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >