Huawei, iPhone X'e rakip olacak yüz algılama teknolojisini sergiledi

Huawei FaceID
Huawei FaceID

Pekin'de düzenlediği etkinlikte Honor V10 telefonunu tanıtan Huawei, etkinliğin sonunda üzerinde çalıştığı yüz algılama teknolojisinden bahsetti. iPhone X'in Face ID ve Animoji fonksiyonlarını gölgede bırakacak 3D sensör sisteminin 2018 model Huawei telefonlarında kullanılması bekleniyor.

Dün 18:9 ekranlı yeni Honor V10 telefonunu tanıtmak için basın mensuplarıyla bir araya gelen Huawei, tanıtım etkinliğinin sonunda sürpriz bir teknoloji duyurusu gerçekleştirdi. Bir süredir üzerinde çalıştığı derinlik algılayan sensör teknolojisinden bahseden Çinli mobil cihaz üreticisi, hem güvenlik amaçlı yüz algılama hem de Animoji taklidi yüz animasyon özelliğiyle iPhone X'i alt etmek istiyor.

VCSEL sensör ve kızılötesi kamerayla desteklenen Huawei imzalı teknoloji, on saniyede yüzün 300.000 noktasını tarayabiliyor. iPhone X'ten 10 kat daha fazla tarama yapan sistem, 0,4 saniyede doğru yüzü algılayıp ekran kilidini açabiliyor.

Teknoloji lansmanında Animoji taklidi özelliğini de basının beğenisine sunan Huawei, kendi sistemiyle dil hareketlerini algılayarak yüz animasyonlarını daha da geliştirmeyi başarmış. Henüz piyasaya sürülmüş bir cihazda mevcut olmayan bu derinlik algılayan sensör donanımı, gelecek yıl tüketiciyle buluşacak üst düzey Huawei akıllı telefonlarına eşlik edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >