Huawei, 'katlanabilir akıllı telefon' hazırlıklarını doğruladı!

Richard Yu
Richard Yu

Samsung'un ardından Huawei de 'katlanabilir akıllı telefon' çalışmaları yapıldığını doğruladı. Bu yıl sonu ya da gelecek yıl başında ilk modeller karşımıza çıkabilir.

Uzunca bir süredir katlanabilir akıllı telefon projesi için patent sürecini devam ettiren Samsung, bu yıl yeni bir ürünle sahneye çıkmak istiyor. Buna ek olarak bir yandan Çinli üretici Huawei de benzer bir yol izlemek istiyor. Hatta şirket son olarak 'katlanabilir yapıda bir akıllı telefon' üzerinde çalıştıklarını da doğruladı.

Huawei'nin katlanabilir telefon projesi böylece doğrulanmış oldu.
Huawei'nin katlanabilir telefon projesi böylece doğrulanmış oldu.

Şirket doğruladı

Android camiasında kısa süre içinde popüler hale gelen ve son birkaç yıldaki satış rakamlarıyla birçok üreticiyi geride bırakan Huawei, katlanabilir akıllı telefonlarla da pazar payını artırmaya devam etmek istiyor. Huawei'nin tüketici iş grubunun başındaki isim Richard Yu, aslında insanların akıllı telefonların ekranlarının ufak olduğu için birçok kişinin bilgisayarlara yöneldiğini ifade ediyor. Bunu değiştireceklerini ifade eden Richard Yu, ekranın katlanabilir olmasının telefon kullanımını daha da artıracağını düşünüyor.

Welt gazetesine verdiği röportajda konuya ilişkin ayrıntılardan bahseden CEO, gelen sorulardan sonra Huawei'nin halihazırda bu tarz bir proje üzerinde çalıştığını ifade ediyor ve 'katlanabilir akıllı telefon' konseptini doğruluyor.

Samsung ve Huawei'nin ardından diğer üreticilerin de benzer yolu izleyeceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla bu sene olmasa bile önümüzdeki yıl bu formdaki cihazların yılı olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >