Huawei, kendi mobil servisleriyle Google Play'in yerini almak istiyor

Huawei Mobil Servis
Huawei Mobil Servis

Huawei, Google Mobil Servisleri yerine Huawei Mobil Servisleri'ni hayata geçirmeyi planlıyor.

İlk olarak Hindistan'da test edilecek sistemin önümüzdeki süreçte Avrupa'ya yayılması bekleniyor.

Huawei, HarmonyOS ile Android yerine kendi işletim sistemini oluşturmaya çalışırken bir yandan da Android'de Googleservislerindenvazgeçmeyeodaklanıyor.

Google Mobil Servisleri'ni oluşturan çok fazla API, yani programlama arayüzü var. Hatta Google servislerinin tamamı bu arayüzlerin birleşiminden meydana geliyor. Üstelik Google sertifikalı Androiddeneyimi için de önemi büyük.

Yeni haberler, Huawei'nin şu anda geliştiricileri kendi servislerine yöneltmek için çalışmalar yaptığı yönünde. Yani Huawei Mobile Services (HMS) kapsamında epey yoğun birçalışmaprogramı yürütülüyor.

Bazı servisler Aralık'tan itibaren hayata geçiyor

Huawei ve Honor'un Hindistan'daki İş Birimi CEO'su Charles Peng, konuyla alakalı olarak ödeme sistemleri, navigasyon ve mesajlaşmauygulamalarının Aralık itibariyle hazır olacağından bahsediyor.

Huawei, Android'deki Google hizmetleri yerine kendi hizmetlerini hayata geçirmeyi temel alıyor.
Huawei, Android'deki Google hizmetleri yerine kendi hizmetlerini hayata geçirmeyi temel alıyor.

Burada kullanıcılar için en önemli nokta Google Mobil Servisleri ile Huawei Mobil Servisleri arasında bir fark olup olmayacağı. Huawei bu konuda kullanıcıların herhangi bir eksiklik görmeyeceğinin altını çiziyor. Huawei Mobil Servisler ilk aşamada Hindistan'da aktif edilecek olsa da önümüzdeki süreçte Avrupa'yayayılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >