Husiler ABD savaş gemisini hedef aldı

Arşiv
Arşiv

Husiler Yemen'in Aden kentinin güneybatı kıyısındaki Aden Körfezi'nde seyreden bir ABD gemisine füze saldırısı düzenledi.

Husiler, ABD'ye ait olan ve Danimarka nakliye şirketi Maersk Line tarafından işletilen ticari bir gemi olan MV Yorktown'u hedef aldı.

Kaynak, gemiye en az iki füzenin ateşlendiğini, birinin yakındaki bir savaş gemisi tarafından durdurulduğunu, diğerinin ise geminin yakınına düştüğünü belirtti. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Husiler henüz saldırının sorumluluğunu resmi olarak üstlenmedi.

Kasım 2023'ten bu yana Husiler, Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı'nda İsrail bağlantılı gemileri hedef alan askeri operasyonlarını yoğunlaştırdı. Bu tırmanış Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmanın ortasında gerçekleşti.

Husi saldırılarına yanıt olarak ABD ve İngiltere, Ocak ayından bu yana Yemen'deki Husi hedeflerine hava saldırıları ve füze saldırıları düzenleyen ortak bir askeri operasyon başlattı.

Washington ve Londra'nın askeri harekatının ardından Husi grubu misilleme sözü verdi ve hedefini Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki Amerikan ve İngiliz ticari ve askeri gemilerini kapsayacak şekilde genişletti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >