Hyundai, 2022'den itibaren tüm otomobillerinde NVIDIA Drive teknolojisini kullanmaya başlıyor

NVIDIA
NVIDIA

Son 5 senedir Genesis GV80 ve Genesis 680 modellerinde NVIDIA'nın teknolojilerini kullanan Hyundai, bu iş ortaklığını daha da sıkılaştırıyor.

Bu kapsamda NVIDIA Drive teknolojisiyle birlikte tüm otomobilleri yapay zekâ destekli hale getiriyor. Ayrıca tüm detaylar otomobillerin bilgi-eğlence ekranına da yansıtılıyor.

Teknoloji şirketleri ve otomobil üreticileri yeni nesil çözümler söz konusu olduğunda eskiye nazaran çok daha fazla ortak paydada buluşabiliyor. En iyi örneklerden biri ise sürücüsüz otomobiller. Bu tip otomobillerde teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmak isteyen otomobil üreticileri doğrudan teknoloji şirketlerinin kapısını çalıyor. Hyundai ve NVIDIA arasındaki yeni anlaşmayı da buna bağlayabiliriz.

NVIDIA Drive ile birlikte otomobiller yapay zekâyla çevrelenmiş oluyor. Ayrıca bilgi-eğlence sistemine de bu kapsamda bir dizi özellik ekleniyor.
NVIDIA Drive ile birlikte otomobiller yapay zekâyla çevrelenmiş oluyor. Ayrıca bilgi-eğlence sistemine de bu kapsamda bir dizi özellik ekleniyor.

Otomobillerin gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri teknoloji üreticilerinin devreye girmesiyle önemli oranda gelişmiş durumda.

Son 5 yıldır hem Genesis GV80 hem de Genesis 680 modellerindeki bilgi-eğlence sistemi NVIDIA'a emanet. Bu işbirliği önümüzdeki süreçte de devam edecek hatta daha da sıkılaşacak görünüyor.

Zira yapılan son duyuruyla birlikte Hyundai, bu araçlarda otonom sürüş sistemi konusunda NVIDIA Drive teknolojisinin kullanılacağını duyurdu.

  • NVIDIA Drive nedir? Derin öğrenmeyle desteklenen bu teknoloji, sürücüsüz otomobil ve sürücüsü yardım işlevselliği sağlamayı amaçlayan bir bilgisayar platformu. İlk kez Ocak 2015'te Las Vegas'ta düzenlenen CES kapsamında tanıtıldı. Aradan 1 yıl geçtikten sonra Ocak 2016'daki CES'te ise ikinci versiyonun tanıtımı yapıldı. (Wikipedia)

Hyundai'da giriş seviyesinden üst seviyeye kadar tüm otomobillerde NVIDIA Drive teknolojisinden yararlanılacak.
Hyundai'da giriş seviyesinden üst seviyeye kadar tüm otomobillerde NVIDIA Drive teknolojisinden yararlanılacak.

NVIDIA'nın bu platformunun en önemli avantajlarından birisi aslında sürücüler için epey başarılı bir yapay zekâ desteği sunuyor olması.

Şirketin sürücüsüz otomobillerden sorumlu olan başkan yardımcısı Ali Kani, konuyla alakalı olarak şu açıklamayı yapıyor:

  • 10 yıldan daha uzun süredir bilgi-eğlence sistemleri geliştiriyoruz. Grafik birimi konusunda zengin bir kullanıcı arayüzü sunuyoruz. NVIDIA, bu sistemleri yapay zekâyla dönüştürüp çok daha iyi seviyeye getiriyor. Ayrıca Hyundai ile yapılan anlaşmayla araçların kullanım ömrü boyunca memnuniyetiyle daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >