I. Uluslararası Fetih Kısa Film Yarışması'nın ana jürisi açıklandı

Arşiv
Arşiv

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nce de desteklenen ve bu yıl ilki düzenlenecek olan “Mâziden Atiye 950. Yılında Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan I. Uluslararası Fetih Kısa Film Yarışması”nın ana jürisi belli oldu.

Sinema dünyasından önemli isimlerin yer aldığı yarışmada jüri başkanlığını yapımcı-yönetmen ve senarist sayın Emre Konuk üstlenirken, jüri ekibini; tarih danışmanı ve akademisyen sayın Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu, hukukçu, oyuncu ve yazar sayın Bahadır Yenişehirlioğlu, Sinema Genel Müdürlüğü, genel müdür yardımcısı sayın Kemal Uysal ve akademisyen Dr. Öğretim üyesi sayın Yusuf Ziya Gökçek’ten oluşturmaktadır.

Birçok televizyon dizisi ve filmleri ile adından sıkça söz ettiren Emre Konuk; yönetmenliğini başarılı bir şekilde sergilediği Çırak filmi, Yunus Emre ve Payitaht Abdülhamid dizilerinin yanı sıra Kuşlarla Yolculuk, Uyanış Büyük Selçuklu, Hay Sultan gibi yürüttüğü yapımcılık işleri ile de pek çok başarılı projeye imza atmıştır.

Akademik alandaki çalışmaları ile tarih alanında etkin bir isim olan Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi gibi birçok televizyon ve film dünyasındaki tarihi yapımlara da danışmanlık yapmaya devam etmektedir. Payitaht Abdülhamid, Sevda Kuşun Kanadında, Direniş Karatay yapımları içinde yer alan ve oyunculuğu ile adından sıkça söz ettiren Bahadır Yenişehirlioğlu, roman yazarlığı ile de dikkat çeken bir isimdir. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü çatısı altında birçok projeye katkı sağlayan ve sinema alanın gelişimi için birçok projeye destek olan sayın Kemal Uysal ve sinema alanında özellikle teori kısmında birçok çalışmanın içinde olan Dr. Öğretim üyesi Yusuf Ziya Gökçek jüri ekibinde yer almaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >