İBB davasının tarihi belli oldu: Ekrem İmamoğlu mahkemede savunma yapacak

İBB davasının tarihi belli oldu
İBB davasının tarihi belli oldu

Suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandığı iddianamenin kabul edilmesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasında ilk duruşma tarihi açıklandı. Ekrem İmamoğlu’nun 18 Aralık’ta 40. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacağı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde mahkemece kabul edilen iddianame sonrasında yeni bir gelişme daha yaşandı. İBB yönetimine yönelik suçlamaların yer aldığı dosya kapsamında duruşma takvimi resmen belli oldu.

İlk duruşma 18 Aralık’ta yapılacak

Edinilen bilgiye göre dava, 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Aralık günü saat 13.45’te görülecek. Böylece İmamoğlu, suç örgütü kuruculuğu ve yöneticiliği iddialarına ilişkin ilk kez mahkemede savunma verecek.

İddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti

İBB dosyasında yer alan suçlamalar, iddianamenin kabul edilmesiyle yargılama aşamasına taşınmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >