İbrahim Tatlıses'ten 'HDP binası önünde eylem yapan annelere' destek: Verin çocukları

İbrahim Tatlıses.
İbrahim Tatlıses.

● Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından biri olan İbrahim Tatlıses, Diyarbakır HDP İl Binası önünde eylem yapan anneler hakkında konuştu.

● PKK'nın kaçırdığı çocuklarını geri isteyen anneleri desteklediğini belirten Tatlıses,''Verin çocukları, kimseyi evladından ayırmayın'' dedi.

● Sanatçı, Ahmet Kaya hakkında da konuşarak, ''Ahmet canımdı. Linç edildiği gece orada olsaydım buna müsaade etmezdim'' ifadelerini kullandı.

'Verin çocukları'

İbrahim Tatlıses, Sabah Gazetesi yazarı Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının PKK tarafından kaçırılarak dağa götürüldüğü iddiasıyla oturma eylemi yapan anneler hakkında da konuşan Tatlıses: ''Anneler, yavrularını geri istiyor. Her anne isyan etmeli bu duruma.

Hiçbir anneyi yavrularından ayıramazsın. Onların gözyaşlarına yüreğim dayanmıyor. Çocukları bir an önce geri verilsin. Ben de babayım. O ailelerin dramını görünce mahvoluyorum. Anneler biliyor çocukları oradan gitmiş ve geri gelmiyor. Verin çocukları. Kimseyi ayırmayın evladından" dedi.

HDP binası önünde eylem yapan anneler
HDP binası önünde eylem yapan anneler

'İnsanlar ölmesin'

Evladını PKK'dan geri isteyen anneler hakkında konuştuktan sonra çözüm sürecine de destek verdiğini belirten Tatlıses, "Başkan Erdoğan'la Diyarbakır'a gittiğim için, barışı desteklediğim için beni eleştirenler var. Ayıptır. İnsanlar ölmesin diye gittim ben. Şimdi beni eleştirmek için sağda solda bunu yazıyorlar. Barış istemek kötü mü anlamış değilim" dedi.

İbrahim Tatlıses ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
İbrahim Tatlıses ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

'Dualarla hayatta kaldım'

Başından vurulduktan sonra zor günler yaşadığını belirten İbrahim Tatlıses, ''Çok şanslıyım ki kurtuldum. Dualarla hayatta kaldım. Allah beni bu hale getirenlerin bile başına vermesin. Allah'tan gelene isyan etmemek gerekiyor. Gençken eşeğim vardı, sonra Allah bana uçak, tekne, villa verdi. Bunların hepsine şükrettim. Bu yaşadığım da Allah'tan geldi. Buna da şükür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İbrahim Tatlıses, başından vurulduktan sonra sahnelerden ve ekranlardan uzak kaldı
İbrahim Tatlıses, başından vurulduktan sonra sahnelerden ve ekranlardan uzak kaldı

'Ahmet canımdı'

İbrahim Tatlıses, Ahmet Kaya'ya Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni’nde yapılan linç girişiminin hatırlatılması üzerine, "Orada değildim. Taksim Maksim'de sahnedeydim o gece. Gece 12'de sahneden indim ve sonra gittim geceye. Eğer ben orada olsaydım asla Ahmet'in linç edilmesine izin vermezdim.

Önüne kalkan olurdum. Kellemi koyardım, yine korurdum onu. Olayların büyümesine müsaade etmezdim zaten en başta. Gurbete gitti sonra. Türkiye hasretinden öldü. Ahmet canımdı" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >