İbrahim Tatlıses'ten Zaza Şehmus'a çelenk

Zaza Şehmus'un cenazesi
Zaza Şehmus'un cenazesi

İbrahim Tatlıses'in Maksim Gazinosu'nda ayağından vurulması olayına karışan Zaza Şehmus, son yolculuğuna uğurlandı. Tatlıses cenazeye çelenk gönderdi.

Diyarbakır'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 'Zaza Şehmus' lakaplı müzik yapımcısı Şehmus İlgin'in cenazesi, bugün tarihi Ulu Cami'de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenazeye binlerce kişi katıldı.

Cezane törenine çok sayıda kişi katıldı
Cezane törenine çok sayıda kişi katıldı

Sebep kalp krizi

Müzik yapımcısı "Zaza Şehmus" lakaplı Diyarbakırlı Şehmus İlgin (64), pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede dün kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İlgin için bugün Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de cenaze namazı kılındı.

İbrahim Tatlıses çelenk gönderdi

Cuma namazı ardından kılanan cenaze namazına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP eski Milletvekili Mesut Değer, ses sanatçısı İzzet Yıldızhan'ın yanı sıra binlerce kişi katılırken, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızgül ve çok sayıda ünlü sanatçı cenazeye çelenk gönderdi.

İbrahim Tatlıses çelenk gönderdi
İbrahim Tatlıses çelenk gönderdi

Birçok ünlüye albüm yaptı

Uğurlama törenine katılan sanatçı İzzet Yıldızhan, İlgin'in sanat camiasıyla bağlantılı biri olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın iyi bir değeriydi. Sanat camiamızla bağlantılı olan biriydi. Türkiye'de çok şöhret olan, starların yapımcılığını yapan biriydi. Benim iyi bir dostumdu. Dostumu kaybettiğim için üzgünüm. Onunla geçen son 10 yılı değerlendirirsek, babacan, aslan gibi bir ağabeydi. Kanser hastalığı artık grip hastalığı gibi olmuş. İnsanı çok kısa bir sürede yok edip, götürüyor. Bugün, bütün sanat camiasına başsağlığı dilemek gerekiyor. Ahmet Kaya'dan, İbrahim Tatlıses'ten, Azer Bülbül, Yıldız Tilbe'ye kadar sayamayacağım çok isim var, hepsine albüm yapmış biri" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >