Mimari dokusuyla dikkat çeken dünyanın en güzel 8 camisi

Tasarımlarıyla görenleri kendisine hayran bırakan camiler

Dünyanın dört bir yanında yer alan camilerimiz bize, ülkemizden uzakta da olsak hem maneviyatımıza hem de topraklarımıza yakın olma hissini arttırır.

Hem mimari dokusu hem de yansıttığı maneviyatla insanların içine huzur dolduran birbirinden güzel camiler, Dünyanın dört bir yanında yer alıyor.

Birçoğunu ismen biliyor olsak da, haklarında çok az bilgiye sahibiz. Sizler için, mimari dokusuyla dikkat çeken Dünyanın en güzel ve en özel camilerini derledik:

Putra Cami - Putrajaya, Malezya

                                    
                                    
                                    Putra Cami’nin duvarlarında ağırlıklı olarak cam malzemeler, gül işlemeleri ve mermer oymalar yer alıyor. Cami’nin kubbesi için kullanılan malzeme ise pembe granittir.
Putra Cami - Putrajaya, Malezya Putra Cami’nin duvarlarında ağırlıklı olarak cam malzemeler, gül işlemeleri ve mermer oymalar yer alıyor. Cami’nin kubbesi için kullanılan malzeme ise pembe granittir.
Ubudiah Cami - Kuala Kangsar, Malezya

                                    
                                    
                                    Gotik tarzda tasarlanan caminin 4 adet minaresi bulunur. Altın sarısı kubbesiyle dikkat çeken camiyi, devletin mimarı olarak çalışan ve ayrıca Kuala Lumpur’da bulunan Ipoh tren yolunu inşa eden Mimar Arthur Benison Hubback tasarlamıştır.
Ubudiah Cami - Kuala Kangsar, Malezya Gotik tarzda tasarlanan caminin 4 adet minaresi bulunur. Altın sarısı kubbesiyle dikkat çeken camiyi, devletin mimarı olarak çalışan ve ayrıca Kuala Lumpur’da bulunan Ipoh tren yolunu inşa eden Mimar Arthur Benison Hubback tasarlamıştır.
Jame Asr Hassanil Bolkiah Cami - Bandar Seri Begawan, Brunei

                                    
                                    
                                    Brunei Sultanı’nın Allah’a şükrünün bir sembolü olarak inşa edilen caminin maliyeti 750 milyon dolardır. Cami, özellikle kubbeleriyle dikkat çekmektedir.
Jame Asr Hassanil Bolkiah Cami - Bandar Seri Begawan, Brunei Brunei Sultanı’nın Allah’a şükrünün bir sembolü olarak inşa edilen caminin maliyeti 750 milyon dolardır. Cami, özellikle kubbeleriyle dikkat çekmektedir.
Şeyh Said Cami - Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri

                                    
                                    
                                    Cami, ziyaretçilerine yalnızca İslam kültürünü sergilemek için değil ayrıca diğer dinlerle karşılıklı etkileşimi desteklemek amacıyla inşa edildi.
Şeyh Said Cami - Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri Cami, ziyaretçilerine yalnızca İslam kültürünü sergilemek için değil ayrıca diğer dinlerle karşılıklı etkileşimi desteklemek amacıyla inşa edildi.
Şakirin Cami - Üsküdar-İstanbul, Türkiye

                                    
                                    
                                    
                                Semiha Şakir'in İngiltere'de yaşayan çocukları tarafından anne-babalarının anısına yaptırdıkları bu cami, Türkiye’nin en modern camisi olarak da görülmektedir.
Şakirin Cami - Üsküdar-İstanbul, Türkiye Semiha Şakir'in İngiltere'de yaşayan çocukları tarafından anne-babalarının anısına yaptırdıkları bu cami, Türkiye’nin en modern camisi olarak da görülmektedir.
Vezir Han Cami - Lahore, Pakistan

                                    
                                    
                                    
                                Lohor’un yanağında bir ben olarak tanımlanan Vezir Han Cami, 1634 yılında Hâkim Şeyh İlmüddin Ensari tarafından yaptırılmıştır.
Vezir Han Cami - Lahore, Pakistan Lohor’un yanağında bir ben olarak tanımlanan Vezir Han Cami, 1634 yılında Hâkim Şeyh İlmüddin Ensari tarafından yaptırılmıştır.
Kurşunlu Cami - İşkodra, Arnavutluk

                                    
                                    
                                    
                                Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel'in aktardığı bilgilere göre camiiye adını veren Mehmed Paşa, Venedik'ten kalma Boçatlı hanedanından Gazi Mehmed Paşa'nın oğullarından Mustafa Paşa'nın oğlu Mehmed Asaf Paşa'dır.
Kurşunlu Cami - İşkodra, Arnavutluk Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel'in aktardığı bilgilere göre camiiye adını veren Mehmed Paşa, Venedik'ten kalma Boçatlı hanedanından Gazi Mehmed Paşa'nın oğullarından Mustafa Paşa'nın oğlu Mehmed Asaf Paşa'dır.
Sultanahmet Cami - İstanbul, Türkiye

                                    
                                    
                                    
                                Renginden dolayı yurt dışında 'Blue Mosque' (Mavi Cami) adıyla anılan Sultanahmet Cami, Türk-İslam mimarisinin en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilir.
Sultanahmet Cami - İstanbul, Türkiye Renginden dolayı yurt dışında 'Blue Mosque' (Mavi Cami) adıyla anılan Sultanahmet Cami, Türk-İslam mimarisinin en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >