İçi para dolu bavullarla yakalandı: 28 milyon dolar nakit çıktı

 Anastasia Kotvitska
Anastasia Kotvitska

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından yaklaşık üç milyon insanın ülkeden ayrıldığı belirtildi. Ülkeden ayrılan isimler arasında Ukrayna'nın en zengin isimlerinden biri olarak tanınan 52 yaşındaki Igor Kotvitsky'nin eşi Anastasia Kotvitska da var. Kotvitska Macaristan sınırında içi 28 milyon dolar dolu bavullarla yakalanarak hakkında soruşturma başlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat tarihinde bildirdiği askeri operasyonun akabinde başlayan Rusya Ukrayna savaşında 27'nci gününe girildi.

Savaş sebebiyle ülkeden firar eden Ukraynalı sayısı üç milyona yaklaşırken, AB görevlileri gelecek haftalarda bu sayının 8-10 milyona ulaşmasını bekliyor.

Yurt dışına servet kaçıran iş adamının eşi gündem oldu

Mültecilere kapılarını açan AB ülkelerine sığınmak zorunda kalan Ukraynalıların yürek sızlatan görüntüleri gelirken, savaşı bahane ederek yurt dışına servet kaçıran zengin Ukraynalı iş adamının eşi, dünya gündemine oturdu.

28 milyon dolar dolu bavullarla yakalandı

Bir dönem milletvekilliği de yapmış olan, Ukrayna'nın en zengin isimlerinden biri olarak tanınan 52 yaşındaki Igor Kotvitsky'nin eşi Anastasia Kotvitska, Macaristan sınırında içi 28 milyon dolar dolu bavullarla yakalandı.

28 milyon doların nakit olduğu anlaşıldı

Sınırdan geçerken Macar yetkililer tarafından incelenen bavullarda, tamamı nakit olarak 28 milyon dolar bulunurken, Kotvitska hakkında soruşturma açıldı.

Anastasia Kotvitska, Macaristan sınırında içi 28 milyon dolar dolu bavullarla yakalandı
Anastasia Kotvitska, Macaristan sınırında içi 28 milyon dolar dolu bavullarla yakalandı

Ukraynalı iş insanı suçlamaları reddetti

Igor Kotvitsky, eşine yöneltilen "para kaçırma" suçlarını reddederken Kotvitska'nın doğum yapmak için ülkeyi terk ettiğini iddia etti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

  • "Benim tüm servetim Ukrayna bankalarında duruyor. Tek bir kuruşunu bile ülke dışına kaçırmadım."

Kotvitsky, bu mesajın ardından hesabını kapatarak sessizliğe gömüldü.

52 yaşındaki Igor Kotvitsky
52 yaşındaki Igor Kotvitsky

Açıklama yapmayı reddetti

Yanında iki Macar erkek ve annesiyle birlikte Macaristan girişinde bulunan Kotvitska ise açıklama yapmayı reddetti. İş insanı Kotvitsky'nin Ukrayna Nükleer Enerji Sistemleri'nde yönetici pozisyonunda olduğu ve uranyum mevduatlarından sorumlu olduğu biliniyor.

Savaşla beraber servetlerini kayıt dışı olarak ülke dışına kaçıran Ukraynalı iş insanları, ülkede büyük eleştirileri beraberinde getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >